Home VestiEkonomija Uspešni rezultati Galenike u prvom polugođu 2019.

Uspešni rezultati Galenike u prvom polugođu 2019.

by bifadmin

Farmaceutska kompanija Galenika a.d., koja je privatizacijom postala deo međunarodne NC grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kuća u Latinskoj Americi, u prvoj polovini 2019. godine dostigla je ukupnu prodaju svojih proizvoda na tržištu Srbije od 27,4 miliona evra, što predstavlja povećanje od 13% u odnosu na isti period 2018. godine i time je postigla značajan pomak sa četvrtog na drugo mesto po tržišnom učešću u Srbiji, prema podacima IQVIA-e, vodeće globalne kompanije koja se bavi istraživanjima u farmaceutskoj industriji.

Galenika je u prvoj polovini 2019. godine povećala proizvodnju palete svojih proizvoda za čak 43,7% u odnosu na isti period u 2018. Ove godine kompanija je do sada dobila dozvolu za stavljanje šest proizvoda u promet, čime je proširen portfolio Galenike u grupama proizvoda koji se koriste u terapiji kardiovaskularnih bolesti i hipertenzije, terapije dijabetesa, antidepresiva i dermatika. U planu za tekuću godinu je dobijanje dozvole za stavljanje u promet ukupno 10 proizvoda, gde će se među novim proizvodima naći i oni koji predstavljaju novinu u terapiji, kako u primeni drugačijeg farmaceutskog oblika u odnosu na dosadašnju praksu, tako i po većoj bezbednosti u odnosu na ostale proizvode iz iste farmakološke grupe na tržištu, kaže se u zvaničnom saopštenju kompanije.

,,Dodatno, Galenika je ove godine investirala u najsavremeniji softver za napredno upravljanje svim poslovnim procesima – SAP S4HANA Cloud, čime je naša kompanija postala jedan od pionira digitalne transformacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Dosadašnje investicije predstavljaju tek početak na našem odlučnom putu napred, rešeni da Galenika opet postane lider u regionu’’, izjavio je Ricardo Vian Marques, izvršni direktor za operativno poslovanje Galenike. Kako Marques navodi, u naredne tri godine Galenika očekuje trend udvostručenja prodaje na srpskom tržištu.

U maju ove godine kompanija je pokrenula i rad svojih Naučnih odbora čiji članovi su neki od najeminentnijih medicinskih stručnjaka u Srbiji. Galenika je nastavila sa razvojnim aktivnostima u okviru svog Instituta za istraživanje i razvoj, te je nakon 8 godina na tržište lansiran i novi proizvod – Flonivin plus.

Pročitajte i ovo...