Home VestiEkonomija Država prodaje imovinu Univerzal banke

Država prodaje imovinu Univerzal banke

by bifadmin

Na prodaju su ponuđene 22 nekretnine Univerzal banke u stečaju a procenjena vrednost najskuplje gradjevinskog zemljišta od 53 hiljade kvadratnih metara površine na Novom Beogradu je 3,1 miliona evra, navodi se u oglasu koji je danas objavila Agencija za osiguranje depozitaMedju ponuđenim nekretninama je i zgrada poslovnih usluga od 949 kvadratnih metara u Beogradu čija procenjena vrednost je 1,8 miliona evra, dok je industrijski kompleks u Novom Sadu procenjen na 1,2 miliona evra.

Na spisku ponuđenih su i nekretnine u Nišu, Vranju, Šapcu, Kragujevcu, Lučanima, Starčevu, Jagodini, Aleksincu, Kraljevu i Valjevu.

Prodaja nekretnina Univerzal banke u stečaju obavlja se javnim prikupljanjem ponuda koje se mogu dostaviti do 20. septembra, dok je javno otvaranje najavljeno za 27. septembar.Nakon što je na prodaju ponudila stan u srcu Beograda za 15.000 evra i pet apartmana na moru za 206.000 evra, država je oglasila i prodaju vrlo atraktivne imovine i nekretnina u centru Beograda a koje su pripadale Privrednoj banci Beograd koja je otišla u stečaj krajem oktobra 2013. godine. Reč je o 170 kvadrata u Beogradu za 65.000 evra.

Izvor Kamatica/Tanjug

Pročitajte i ovo...