Home VestiEkonomija Održavanje servera je važno za održavanje poslovanja

Održavanje servera je važno za održavanje poslovanja

by bifadmin

Bez obzira koja vrsta infrastrukture je u pitanju, osnov je isti: potrebno je dobro investirati, uz razvoj kapaciteta za eventualno buduće širenje po potrebi. Bez obzira da li je u pitanju razvoj grada ili preduzeća, infrastruktura je osnov za budućnost.

Započeli ste biznis, krenulo je ok, zarađen je određen novac, trebate više ljudi, u postojećim prostorijama više nema mesta. Našli ste novi prostor koji je na odgovarajućoj lokaciji, ima dovoljan broj kvadrata da podrži vaš planiran razvitak u narednih pet godina. Naredni korak je da razvijete infrastrukturu za svoje postojeće i buduće zaposlene. Opremili ste svako radno mesto, doveli struju, mrežu, postavili radne stanice, odabrali server na kome vam se „vrti“ celo poslovanje, implementirali na njega razne softvere u kojima zaposleni rade, na storage-u okačili svoju internet prezentaciju i konačno sve pustili u rad. Sada možete gledati i uživati kako ste dobrim planiranjem i ulaganjem razvili svoje preduzeće…

Međutim, kao i u životu, vreme čini svoje, svakodnevno korišćenje puteva, železnice, metroa i svega ostalog traži redovno održavanje, koje mora biti pravovremeno jer ako malo zakasnimo ili budemo nemarni u kasnijem periodu možemo trpeti drastične posledice. Nakon godina korišćenja radna stanica, serveri i ostala oprema, iako pravljena da dugo traje, jednog dana će iskazati određenu nefunkcionalnost i tada je ključno reagovati. Potrebna je zamena određenog dela, ili jednostavno hoćete da proširite kapacitet svoje opreme, kome se obratiti?

Nepo System, najveći servisni centar u našoj zemlji, pored servisa radnih stanica i servera, bavi se uvozom rezervnih delova. Bez obzira o kom brendu se radi – Dell, HP, Fujitsu, IBM, Lenovo – i bez obzira koji deo je potreban – hard disk, napajanje, memorija, matična ploča ili procesor, Nepo System je u mogućnosti da izvrši nabavku potrebnih delova u kratkom roku kako ničije poslovanje ne bi trpelo.

Pročitajte i ovo...