Home VestiEkonomija Besplatna registracija e-pošte za privrednike do 1.oktobra

Besplatna registracija e-pošte za privrednike do 1.oktobra

by bifadmin

Privrednici u Srbiji imaju još dva dana da besplatno registruju, odnosno prijave APR-u, adresu elektronske pošte preduzeća, jer ih na to obavezuje Zakon o privrednim društvima donet polovinom prošle godine.

Od 1. oktobra, za tu uslugu moraće da plate. Obavezu da prijave adresu za prijem elektronske pošte imaju privredna društva, predstavništva i ogranci stranih privrednih društava, kao i preduzetnici koji su upisani u Registar privrednih subjekata, a do sada nisu registrovali ovaj podatak.

Udruženja, sportska društva, sportska udruženja i sportski savezi, kao i zadužbine i fondacije nemaju obavezu da prijavljuju adresu za prijem elektronske pošte, objavljeno je na sajtu Agencije za privredne registre (APR).

Popunjene prijave se predaju lično u APR-u ili se šalju poštom, na adresu Agencije za privredne registre- Brankova 25, Beograd.

Nakon 1. oktobra 2019. godine, registracija adrese za prijem elektronske pošte će se plaćati (naknada promene podatka), objavio je APR.

Registrovanu imejl adresu zakon propisuje zbog prelaska na elektronsko slanje rešenja APR-a i dostavljanja finasijskih izveštaja preduzeća.

Oni koji su adresu registrovali i pre novog zakona, ne moraju to ponove da rade.
Izvor Ekapija

 

Pročitajte i ovo...