Home Promo Platforma za ženski fudbal najbolje rešenje prvog Colosseum Sports Tech Serbia programa

Platforma za ženski fudbal najbolje rešenje prvog Colosseum Sports Tech Serbia programa

by bifadmin

Startap Sportifico pobednik je prvog Colosseum Sports Tech Serbia programa namenjenog startapima koji razvijaju inovacije u oblasti sporta, a koji Naučno tehnološki park Beograd realizuje u saradnji sa izraelskim Colosseum Sport. Izborom za najbolji tim Sportifico je osvojio studijsko putovanje u Izrael i priliku da se poveže i radi sa vodećim svetskim ekspertima na daljem razvoju svog tehnološkog rešenja.

Sportifico je platforma za ženski fudbal koja omogućava fudbalerkama da ostvare svoj tržišni potencijal.

– Danas je Sportifico sinonim za ženski fudbal u regionu, a cilj je da postanemo sinonim za ženski sport uopšte. Naša najveća snaga jeste što dolazimo sa samog tržišta, osetili smo problem na svojoj koži i zato smo mi pravi tim koji će omogućiti fudbalerkama da dobiju pažnju koju zaslužuju. Testirali smo svoje hipoteze na domaćem tržištu, potvrdili koncept i sada smo spremni za globalno tržište, u čemu će nam ova nagrada i program pomoći – rekla je Ruža Ilić, deo Sportifico tima.

Colosseum Sports Tech Serbia je jedinstveni petomesečni program podrške inovacijama u sportu, koji ima za cilj da poveže relevantne igrače u sport-tech industriji i obezbedi podršku startapima u ranoj fazi razvoja. U prvom Colosseum Bootcamp-u učestvovalo je 10 timova koji su u prethodnih 5 meseci radili sa više od 40 konsultanata i mentora na razvoju svoje poslovne ideje, a njih 6 koji su pokazali najveći potencijal  prezentovalo je svoje ideje na završnom događaju u Naučno-tehnološkom parku Beograd. O najboljem među njima odlučio je stručni žiri, sastavljen od vrhunskih svetskih serijskih preduzetnika i predstavnika investicionih fondova.
Vrednost sport-tech industrije u 2018. godini procenjena je na 8,9 milijardi USD sa projekcijama da će se u narednih pet godina utrostručiti. Podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti Srbija ima šansu da se, osim kao uspešna sportska nacija, pozicionira i kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno.

 

Pročitajte i ovo...