Home VestiEkonomija OTP Banka preuzela slovenačku SKB Banku

OTP Banka preuzela slovenačku SKB Banku

by bifadmin

OTP Banka je postala vlasnik 99,73 odsto SKB Banke, podružnice Societe Generale Grupe u Sloveniji i ostalih subsidijara u vlasništvu SKB banke.

Sa tržišnim udelom od skoro devet odsto, SKB Banka je četvrta najveća banka na bankarskom tržištu u Sloveniji. Kao univerzalna banka aktivna je kako u segmentu poslovanja sa stanovništvom, tako i u segmentu poslovanja sa privredom.

Nakon akvizicije slovenačke banke, OTP Grupa povećala je broj tržišta na kojima posluje, pa je tako sada prisutna u 12 zemalja Centralne i Istočne Evrope, čime je dodatno ojačana pozicija bankarske grupacije.

Podsećamo, u prvoj polovini godine nekadašnja OTP banka i Vojvođanska banka zvanično su završile jednu od najkompleksnijih integracija. Nakon toga, u septembru mesecu usledilo je novo proširenje – banka Societe Generale postala je deo OTP Grupe i nastavila da posluje u zemlji kao OTP banka Srbija. Nova OTP banka Srbija i Vojvođanska banka se nalaze u procesu integracije koji će trajati do 2021. godine, a okončanjem spajanja stvoriće se jedna od vodećih finansijskih institucija u Srbiji.

Pročitajte i ovo...