Home VestiEkonomija Početak novog ciklusa je vreme za mudre odluke

Početak novog ciklusa je vreme za mudre odluke

by bifadmin

Još u prastara vremena ljudi su uvideli da se određene pojave u prirodi ponavljaju i to u gotovo isto vreme. Svi znamo kada dolazi zima, pre toga se pripremamo za nju. Sprema se ogrev, kupuju toplije stvari, kuju se planovi za zimovanje. Ili jedna kalendarska godina. Početak počinje sa razmišljanjima šta je pametno učiniti, a kraj je sumiranje učinjenog i neučinjenog. U sportu postoje sezone koje su opet jedna vrsta ciklusa. TV serije takođe imaju svoje sezone sa manje više istim brojem epizoda i sadržaj je u sličnom vremenskom okviru, većina glavnih likova je uvek tu i oni drže priču.

Kada nam je rođendan znamo da smo još jednu godinu stariji, to je momenat kada se osvrenemo i zapitamo da li idemo u dobrom smeru i na šta trošimo cenjeno vreme koje imamo na ovoj planeti. Zahvaljujući zapisima od naših prethodnika po pitanju ciklusa mi možemo bolje razumeti funkcionisanje i iskoristiti znanje i poboljšati načine korišćenja. Isto tako mi ćemo preneti svoje znanje na buduće generacije. Neki bi rekli sve se vrti u krug.

Razlika koja postoji kod određenih stvari je broj ciklusa koji mogu biti.

Isto tako je kod uređaja koje imate u svojoj kući. Svaki od njih ima određen broj ciklusa, veš mašina broj pranja, TV broj sati, štampač broj strana. Ako ih pravilno koristite i redovno servisirate produžićete broj ciklusa koji će vam služiti. Jedan način je da revnosno i pametno koristite uređaje jer na taj način oni će duže biti tu. Drugi način je da ih redovno servisirate.

Na primer uzmete laptop i donesete u Nepo System gde će njihovi tehničari uraditi set testova, ukloniti nataloženu prašinu, zameniti rashladne paste i vaš laptop će vam služiti još neki ciklus. Ili ako je uređaj prestao sa radom, vi uređaj donesete u Nepo System gde će uradti dijagnostiku, dati ponudu za popravku, vi prihvatite, oni poprave i vaš uređaj je tu da se zadrži još neku godinu.

Ciklusi su ti da živimo u skladu sa njima, da iz ciklusa u ciklus učimo, primenjujemo i najbolje iskoristimo momente, a da ne narušavamo balans koji je krucijalan za opstanak svih nas. Neka ovo bude misao koja će vas voditi kada se spremate za ulazak u novi ciklus. Početak ciklusa je odličan trenutak za promenu i donošenje ozbiljnih odluka. Neka one budu samoodrživost i čuvanje prirode, jer ako prirodi uskratimo cikluse našim delovanjem, ni nas neće biti.

Pročitajte i ovo...