Home VestiEkonomija Raspisan tender za naplatu karata, Busplus se ukida od 2020?

Raspisan tender za naplatu karata, Busplus se ukida od 2020?

by bifadmin

Grad Beograd raspisao je tender za Projekat unapređenja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, prenosi eKapija.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, cilj studijsko-istraživačkog projekta je priprema aktivnosti za prevođenje postojećeg sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u Beogradu u buduće željeno stanje bez skokovitih promena i nepredviđenih okolnosti.

CIlj je „priprema aktivnosti unutar sistema u cilju dovođenja sistema u stanje potpune uređenosti i stabilnosti prihvatljivog za grad Beograd i potencijalnog budućeg operatora“, dodaje se, a prenosi eKapija.

Kako takođe piše u konkursnoj dokumentaciji, ugovor za uspostavljanje i obezbeđenje funkcionisanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u Beogradu, Busplus, ističe u septembru 2020. godine, s obzirom na to da je potpisan u septembru 2010. godine na period od 10 godina između Sekretarijata za saobraćaj i Direkcije za javni prevoz i konzorcijuma na čijem čelu se nalazi kompanija Apex Solution Technology.

U prethodnom periodu sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u Beogradu ispoljio je određene slabosti (naročito u pogledu kontrole putnika), delom pod uticajem spoljnih faktora, a delom zbog složenosti strukture celine sistema javnog gradskog prevoza putnika u Beogradu, navodi se.

„Konstantno prisutni eksterni uticaji, a pre svega česte promene u tarifnoj politici na strateškom nivou, opšta atmosfera da kupovina karte nije obavezna, otežana kontrola usled nedostatka ovlašćenja i nadležnosti kontrolora, nedovoljan broj kontrolora u odnosu na realne potrebe, neefikasan sistem utuživanja korisnika, konstantan animozitet na relaciji Grad-BUSPLUS-putnik-mediji, itd…, produkovali su rizike koji su delovali i uticali na optimalnu strukturu i funkcionisanje sistema“, piše u tenderu.

Rok za dostavljanje ponuda je 20. januar 2020.

Izvor Ekapija/Nova ekonomija

Pročitajte i ovo...