Home Vesti Bečka koncertna arena za 250 miliona evra

Bečka koncertna arena za 250 miliona evra

by bifadmin

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig je najavio izgradnju nove koncertne arene u vrednosti od 250 miliona evra na konferenciji za štampu 30. januara 2020. godine.

Bečki gradonačelnik Mihael Ludvig, član Gradskog veća Peter Hanke i direktor Bečkog holdinga Kurt Golovicer održali su 30. januara 2020. godine konferenciju za štampu u bečkoj gradskoj većnici na kojoj su najavili izgradnju nove koncertne Arene Bečkog holdinga u visini od 250 miliona evra. Takođe, otvoren je i konkurs za izradu arhitektonskog rešenja ove hale.

U planu je da se svi veliki koncerti i druge manifestacije ubuduće održavaju u novoj dvorani sa kapacitetom od 20 hiljada mesta, što je 4 hiljade mesta više od aktuelne arene – Wiener Stadthalle. Dvorana Wiener Stadthalle iz 1958. godine biće restaurirana, a njena funkcija prenamenovana. Dalji koraci ovog projekta biće saopšteni u prvom kvartalu 2020. godine.

„Pozivamo sve arhitektonske biroe iz Austrije i sveta da dostave svoje ideje za multifunkcionalnu arenu izvedenu po najnovijim tehničkim i ekološkim standardima“, rekao je Hanke. O austrijskim propisima za veličinu tribina, izlaze u slučaju opasnosti, garderobe i slično biće obavešteni svi učesnici konkursa. Pored urbanističkog, arhitektonskog i funkcionalnog rešenja ocenjivaće se održivost i profitabilnost u izgradnji, vođenju i održavanju objekta. Komisija od jedanaest članova napraviće u maju 2020. godine uži izbor od deset najboljih konkursnih radova. Pobednici konkursa će biti poznati ove jeseni.

„Želimo arenu koja pruža optimalan doživljaj, funkcionalnost, fleksibilnost i tehničku opremljenost. Arena treba da bude energetski efikasna, pristupačna, prilagođena klimatskim promenama i da odgovara najnovijim standardima i digitalnim tehnologijama“, izjavio je Golovicer.
Fotografije:

Foto – © SOYKA / SILBER / SOYKA Architekten

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar