Home VestiEkonomija Pogledaš i platiš: Švajcarci razvili svoj sistem plaćanja

Pogledaš i platiš: Švajcarci razvili svoj sistem plaćanja

by bifadmin

Worldline je na sajmu Nacionalne maloprodajne federacije u New Yorku krajem ovog meseca organizovao prve demonstracije novog sistemaa plaćanja licem.

Inovativni biometrijski sistem razvio je švajcarski startup OneVisage, dobitnik nagrade “Grand Prix” na trodnevnom takmičenju e-Payments Challenge Worldline u septembru u Frankfurtu, prenose agencije.

OneVisage je izabrao ukupnog pobednika na takmičenju, koje je uparilo 25 fintech startupa sa Worldlineovim klijentima i trgovcima, kako bi pružili nova rešenja za 11 izazova u industriji.

Wordline je brzo aktivirao sistem, rekavši da sistem “plati lciem” koristi “3D biometriju lica i poštuje privatnost podataka korisnika, vraćajući im potpunu kontrolu nad njihovom biometrijom za razliku od svih ostalih alternativa na tržištu”.

Programi za plaćanje licem pojavili su se širom sveta tokom protekle godine, a konurent Worldline Nets instalirao je pilot sistem u kafeteriji u Danskoj u decembru, dok je Caixabank je primijenila program plaćanja licem u prodavnici Nestle u Španiji i restoranu u Barseloni.

Izvor Investitor.me

Pročitajte i ovo...