Home VestiEkonomija Agremo pobednik prvog AIM Startup takmičenja u NTP Beograd

Agremo pobednik prvog AIM Startup takmičenja u NTP Beograd

by bifadmin

Tehnološka platforma Agremo pobednik je prvog nacionalnog AIM Startup takmičenja koje je Naučno-tehnološki park Beograd realizovao u saradnji sa Annual Investment Meeting (AIM), vodećom investicionom platformom na Bliskom Istoku.

Lokalni pobednik imaće priliku da predstavi svoje rešenje globalnoj publici i vodećim svetskim investitorima i preduzetnicima na AIM 2020 od 24. do 26. marta u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, kao i da učestvuje na globalnom AIM Startup finalu gde će se sa pobednicima drugih lokalnih takmičenja iz više od 80 zemalja na svetu, boriti za nagradu od 50.000 dolara.
Agremo razvija softversku platformu koja koristi veštačku inteligenciju da automatizuje procese analize slika prikupljenih iz vazduha pomoću dronova i satelita kako bi se dobile što preciznije informacije o usevima, biljkama i poljima i time unapredili različiti procesi u poljoprivredi.
– Imamo nekoliko korisnika na Bliskom Istoku ali će odlazak u Dubai na Annual Investment Meeting za nas zapravo biti prvi korak za veći prodor na ovom tržištu i izvanredna prilika da se predstavimo i dođemo do nove mreže kontakata. Drugačije bi to bilo znatno teže. Imajući u vidu da je reč o delu sveta sa velikim potencijalom i potrebama za preciznom poljoprivredom i novim tehnološkim rešenjima u ovoj oblasti, učešće na ovako velikom skupu će pomoći da uvećamo svoje šanse za ekspanziju biznisa na tržištu Bliskog Istoka – rekao je Milan Dobrota, generalni direktor Agremo.
U finalu prvog AIM Startup takmičenja, održanom 10. februara  u Naučno-tehnološkom parku Beograd, predstavilo se ukupno 10 startap kompanija. Uz Agremo to su i: E-prime, White Lemur, Joberty, Tele Go, Leanpay, PatchAI, Digital Worx, Teodesk i Ultimo, a o pobedniku je odlučio stručni žiri u sastavu Predrag Predin (South Central Ventures), Stevica Kuharski (Fil Rouge Capital) i Ivan Dimitrijević (Telenor).
Annual Investment Meeting (AIM) je inicijativa Ministarstva ekonomije UAE. Tema ovogodišnjeg, desetog izdanja je „Ulaganje u budućnost: oblikovanje globalnih strategija ulaganja“, a AIM 2020 će okupiti visoke vladine zvaničnike, donosioce odluka, korporativne lidere, privrednike, regionalne i međunarodne investitore, preduzetnike, te vodeće akademske i investicione stručnjake. Na prošlogodišnjem događaju učestvovalo je više od 16.000 posetilaca, 436 izlagača i suizlagača kao i više od 150 investicionih stručnjaka iz 143 zemlje sveta.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar