Novi hotel kompanije Mona Hotel Management – Mona Plaza, otvoren je danas na donjem Dorćolu u Beogradu. Svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i preko 300 zvanica i poslovnih partnera kompanije Mona, koja je investitor projekta, kao i kompanije Mona Hotel Management.
Investicija od 30 miliona evra i hotel u okviru koga je posao našlo više od 150 ljudi doprineće afirmaciji starog Dorćola, a time i razvoju hotelijerstva i turizma Srbije, poručeno je na otvaranju hotela Mona Plaza u srcu starog dela grada. Hotel sa 4 zvezdice i 170 smeštajnih jedinica završen je pre predviđenog roka, a osim što je novo mesto susreta domaćih i inostranih poslovnih ljudi, pravi je čuvar nasleđa, jer je izgrađen na mestu prve jugoslovenske fabrike čokolade.
„Kompanija Mona je uložila mnogo novca u ovaj deo grada i uticala na njegov izgled i razvoj, i tek će ga menjati. Od porodičnog udruživanja zasnovanog na poštovanju, ljubavi i zajedničkim interesom za prosperitetom i očuvanjem porodice, nema snažnijeg i jačeg motiva. Hvala porodici Momirović i želimo joj još više uspeha i ulaganja u Srbiju“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić podvlačeći da je kompanija Mona primer jakog privatnog sektora koji treba da bude važan stub srpske privrede.
„Ulaganjem u domaću privredu, hotelijerstvo i turizam Srbije, namera nam je da doprinesemo još većem rastu privrede kroz kreiranje novih radnih mesta, rast poreza i povećanje konkurentnosti, kao i da ojačamo Mona Hotel Management za dugoročna ulaganja. Ova investicija od 30 miliona evra rezultat je naše 30-godišnje vizije od samog osnivanja. U projekat Mona Plaza uključeno je više od 2.500 ljudi i hvala im na nesebičnom trudu“, istakao je Tomislav Momirović, predsednik UO kompanije Mona Hotel Management.
Hotel Mona Plaza predstavlja svojevrstan omaž kulturno-istorijskom nasleđu s obzirom na to da je na mestu sadašnjeg hotela nekada bila prva fabrika čokolade čiji je tvorac čuveni trgovac i industrijalac Kosta Šonda. Menadžment hotela sa ponosom je preuzeo negovanje “slatke” tradicije koja je obeležila jedan period upravo na ovoj atraktivnoj lokaciji, tako da svi gosti u ovom objektu, pored domaće i internacionalne kuhinje, mogu da uživaju u jedinstvenom pristupu služenja hrane, ukusu originalne Olga torte i drugim desertima iz Šonda poslastičarnice.
Hotel se prostire na skoro 20 hiljada m2 i izgrađen je po najsavremenijim svetskim tehnološkim rešenjima u hotelijerstvu. U okviru hotela nalazi se 170 smeštajnih jedinica, konferencijski i banket prostor kapaciteta za preko 1.000 osoba, gastro bar i restoran, fitnes i spa centar i parking.
Negovanje nasleđa uz snažan razvoj hotelijerstva
657