Home Promo Nova akvizicija Marera Investment Group – Coreside Savills snažno pojačanje tima

Nova akvizicija Marera Investment Group – Coreside Savills snažno pojačanje tima

by bifadmin

Marera Investment Group u čijem je vlasništvu i firma Marera Properties, je uspešno izvršila planiranu akviziciju kompanije Coreside Savills, odnosno njenog srpskog ogranka. Dodavši u svoj portfolio ovako značajnu konsultantsku kompaniju u oblasti nekretnina, specijalizovanu za komercijalni, stambeni i industrijski segment tržišta, Marera Investment Group veruje da će upravo ova akvizicija doprineti kvalitetu partnerima, a ujedno i samom tržištu.

Konsultantska kompanija Coreside Savills, specijalizovana je za širok spektar usluga u domenu nekretnina sa fokusom na komercijalni, kancelarijski, maloprodajni, stambeni i industrijski segment tržišta. Osnovana je u okviru Savills grupe, koja predstavlja globalnu konsultantsku kompaniju sa više od 700 kancelarija širom sveta.

Coreside Savills će obezbediti da atraktivni kancelarijski prostori, koji predstavljaju značajan deo Marera Properties portfolija, još lakše dođu do kompanija koje traže moderno i savremeno poslovno okruženje, u strogom centru grada.

Marera Investment Group  je ovom akvizicijom načinila važan korak neophodan za izvršenje strateških planova koji podrazumevaju dalji razvoj komercijalnog segmenta kroz atraktivne projekte u centru Beograda poput nedavno rekonstruisanog Kalemegdan Biznis Centra. Za početak 2020. godine je najavljena i adaptacija objekta u Makedonskoj 44, ali i druge akvizicija planirane za predstojeći period, koje će zajednici i gradu da donesu trajnu vrednost.

Istovremeno, za očekivati je da će ova akvizicija uticati i na konkurentnost tržišta, obzirom da će ovim potezom Marera Investment Group od sada pružati sveobuhvatan paket usluga neophodnih za upravljanje nekretninama.

Dodatnu vrednost za Marera Investment Group, Coreside Savills će doneti i kroz pružanje usluga izdavanja prostora novog tržišnog segmenta koje je grupacija pokrenula ove godine. Reč je o fleksibilnim kancelarijama brenda Desk&More, gde je Marera Investment Group sa preko 4.500m2 i otvaranjem dve lokacije u Beogradu, zauzela vodeću poziciju na tržištu.

Platforma koju su ponudili tržištu namenjena je firmama, timovima angažovanim za kratkoročne projekte i kompanijama koje žele da svoje poslovanje smeste u poslovne objekte A klase, sa opcijama kratkoročnog zakupa, dostupnošću kancelarija različitih veličina kako za velike tako i za manje timove, dok su istovremeno u cenu zakupa uključeni svi dodatni troškovi.

Marera Investment Group računa da će im Coreside Savillis pružiti podršku svojim dugogodišnjim iskustvom u radu i poznavanju tržišta nepokretnosti. Možemo očekivati da će Coreside Savills postati jedna od ključnih agencija na lokalnom tržištu, budući da im se ovom akvizicijom pruža prilika da upravljaju kompletnim Marera Properties portfoliom koji trenutno broji preko 145.000 kvadratnih metara. U narednom periodu možemo očekivati da tržište komercijalnih nekretnina dobije sasvim novi izgled jer sinergijsko delovanje ove dve kompanije i snažna baza korisnika omogućavaju da Marera Properties kroz postojeći komercijalni, i novi segment fleksibilnih kancelarija, učvrsti poziciju najznačajnijeg investitora i lidera u centru Beograda.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar