Home VestiEkonomija OTP grupa se sprema za još jedno preuzimanje u regionu istočne Evrope

OTP grupa se sprema za još jedno preuzimanje u regionu istočne Evrope

by bifadmin

Mađarska OTP grupa u pripremi ima veliku akviziciju s kojom planira iskorak u novu teritoriju, potvrdio je Rojtersu čelnik te banke Šandor Čanji.

„Naša sposobnost (za kupovinu) se povećala. Pitanje je kako ćemo je najbolje iskoristiti. Usporili smo u smislu banaka koje kupujemo, ali nam profit omogućuje da razmišljamo šire. Naš raspon uključuje banke za koje smo ranije imali nedovoljno profita da razmatramo“, rekao je Čanji. OTP je preko svoje Crnogorske komercijalne banke prošle godine kupio podgoričku Sosijete ženeral banku za 40,4 miliona eura i u toku je proces njihovog spajanja.

Procena je da će takva Crnogorska koemrcijalna banka zauzimati trećinu ukupnog bankarskog tržišta u Crnoj Gori, piše portal Investitor.

U proteklih nekoliko godina OTP je preuzeo i poslovanje Sosijete ženerala u više zemalja.

Iako nije imenovao državu u kojoj planiraju nastavak ekspanzije, Čanji je Rojtersu rekao je u „istočnom susedstvu“ srednje i istočne Evrope, ali u pitanju nije Turska.

Ipak, potencijal vidi u Ukrajini u kojoj ima dobru reputaciju kao banka koja je ostala na nestabilnom tržištu uprkos trajnom konfliktu te zemlje sa Rusijom.

Izvor: Investitor.me, Kamatica

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar