Home VestiEkonomija Plaćanje poreza putem interneta moguće na dva načina

Plaćanje poreza putem interneta moguće na dva načina

by bifadmin

Ukoliko korisnik želi da portalu pristupa korišćenjem korisničkog imena i lozinke, neophodno je da zainteresovani podnese zahtev za otvaranje korisničkog naloga i lozinke. On se podnosi u filijali u kojoj je evidentiran kao poreski obveznik. Ukoliko je osoba obveznik u više lokalnih poreskih administracija, bira jednu. Preporuka za fizička lica je da biraju po mestu prebivališta ili po mestu sedišta pravnog lica.

Korak 1

Nakon dobijanja korisničkog naloga, portalu pristupate na sledećem linku https://lpa.gov.rs, zatim se prijavljujete u polju „Prijava na sistem“.

Korak 2

Otvoriće vam se nova stranica na kojoj je potrebno da unesete korisničko ime i lozinku koju ste dobili u vašoj Lokalnoj poreskoj administraciji.

Korak 3

Posle prijave na sistem pokazaće vam se sledeća forma.

Korak 4

Vaše imovinsko stanje možete videti kada kliknete na meni „Upit stanja“, posle čega treba odabrati polje „Pregled stanja na računima obveznika“.

Korak 5

Izaberite obveznika

Korak 6

Odabirom obveznika prikazaće se stranica „Stanje na računima po opštini“. Izborom opštine i klikom na dugme „Detalji“ imate uvid u vaše imovinsko stanje na teritoriji cele Srbije.

Korak 7

Da bi fizičko lice bilo u mogućnosti da plati porez potrebno je da se prijavi pomoću kvalifikovanog elektronskog sertifikata. Nakon logovanja sertifikatom potrebno je: uneti validnu imejl adresu, izabrati bar jedan račun za plaćanje, uneti odgovarajući iznos za uplatu (različit od nula) i kliknuti na dugme „plati“.

Izvor Večernje novosti-Kamatica.rs

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar