Home Promo Svetsko studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja u Beogradu

Svetsko studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja u Beogradu

by bifadmin

Belgrade Business International Case Competition (BBICC) je svetsko studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja. BBICC će ugostiti timove i mentore čak 20 prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola od 29. marta do 4. aprila u Beogradu.

Takmičenje je rangirano među 10 najboljih takmičenja ovog tipa u svetu, po kriterijumima Univerziteta u Oklandu, pionira u oblasti studije slučaja.  Studenti dolaze iz zemalja iz celog sveta kao što su Amerika, Australija, Nemačka, Japan, Tajland… Sa njima će snage odmeriti i srpski tim, sa Fakulteta organizacionih nauka. Za vreme BBICC-a studentski timovi će rešavati studije slučaja za tri uspešne kompanije. Pored takmičarskog dela, učesnici će imati priliku da upoznaju Beograd i srpsku kulturu kroz društvene i kulturne aktivnosti.

Fakultet organizacionih nauka je pionir uvođenja metodologije poslovne studije slučaja u redovnu nastavu, a na inicijativu prof. dr. Vesne Damnjanović izučavanje studije slučaja je zastupljeno i kao vannastavna aktivnost. “Studija slučaja je interaktivna metoda učenja nastala na Univerzitetu Harvard, a primenjuje se u raznim granama nauke, poput medicine i prava, a mi je konkretno primenjujemo u biznisu. Kako to funkcioniše? Sama studija slučaja predstavlja problem ili izazov jedne organizacije, koja može biti mala organizacija, velika kompanija ili čak nevladina organizacija. Ti izazovi se postavljaju pred studente koji se stavljaju u ulogu donosioca odluke. Oni analiziraju podatke, identifikuju probleme i daju predloge.” – ističe prof. dr Vesna Damnjanović sa FON-a, generalni direktor takmičenja BBICC.

Nakon uspešne primene metodologije studije slučaja na FON-u i postignutih uspeha studenata na svetskim takmičenjima iz ove oblasti, kao kruna uspeha organizovan je prvi BBICC 2013. godine.  Ove godine BBICC se održava osmi put zaredom.

Za više informacija posetiti sajt i zvaničnu Facebook stranicu.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar