Home VestiEkonomija Pismo SAM-a Vladi Srbije i Ministarstvu finansija

Pismo SAM-a Vladi Srbije i Ministarstvu finansija

by bifadmin

Podrška menadžera dosadašnjem radu Vlade Srbije i apel za izlazak sa paketom ekonomskih mera

Srpska asocijacija menadžera iskazuje podršku aktivnostima Vlade Republike Srbije u rešavanju zdravstvene, sigurnosne i društvene situacije koju je izazvala pandemija virusa COVID-19. Takođe, podržavamo sve napore Ministarstva finansija i Vlade da se što pre izađe sa merama koje su usmerene ka privredi koja je vrlo pogođena.

Ono na šta bismo mi posebno ukazali je potreba:

1. Da država što pre izađe sa ekonomskim merama, kao i da mere budu usmerene prema svim granama privrede, ali sa posebnim fokusom na mikro, mala i srednja preduzeća koja podnose najveći teret ove krize. Pri tome pre svega mislimo na:

Mere za povećanje likvidnosti i pristup povoljnijem finansiranju
Mere usmerene na rasterećenje zarada
Mere koje bi omogućile refinansiranje tekućih potraživanja i kapitalnih investicija

2. Da se međunarodne finansijske institucije uključe u finansiranje, nadzor i koordinaciju implementacije mera, a u cilju postizanja dugoročnih efekata mera i održivosti privrednog rasta.

Srpska asocijacija menadžera je javno poslala poruku svojim članovima i poslovnoj javnosti da su u kriznim vremenima prioriteti zdravlje i sigurnost zaposlenih, očuvanje radnih mesta i poslovnih procesa, uz apel da se ne prekida lanac plaćanja koji bi srpsku privredu uveo u dublju krizu.

U tom smislu SAM će podržati sve mere Vlade i Ministarstva finansija usmerene ka očuvanju naše ekonomije.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar