Home Vesti Sajam tekstila Balkan Textile Fair do 7. marta na Beogradskom sajmu

Sajam tekstila Balkan Textile Fair do 7. marta na Beogradskom sajmu

by bifadmin

Sajam tekstila Balkan Textile Fair otvoren je za posetioce i izlagače na Beogradskom sajmu. Reč je o poslovnom skupu koji okuplja izvoznike i uvoznike tekstila, proizvođače i trgovce, a ove godine na njemu će se predstaviti više od 40 izlagača iz Turske, Slovenije, Uzbekistana i Srbije.

Tokom svečanog otvaranja ovogodišnjeg Balkan Textile Fair-a prisutnima su se obratili ambasador Turske u Srbiji, gospodin Tanžu Bilgič i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija gospodin Rasim Ljajić, koji su još jednom istakli kontinuitet i značaj ove manifestacije za ekonomsku saradnju dve zemlje i razvoj tekstilne industrije u Srbiji.

„Odnosi Srbije i Turske se intenzivno razvijaju, a najbolji pokazatelj je porast robne razmene, koja je u prošloj godini dostigla nivo od 1,3 milijarde. Osim toga, na sajmu je danas 40 izlagača, od kojih je 32 iz Turske“, rekao je Njegova ekselencija Tanžu Bilgič, ambasador Republike Turske u Srbiji.

„Sajam tekstila pokazuje najmanje dve važne stvari. Najpre, on je dokaz odličnih političkih, trgovinskih, investicionih odnosa između Srbije i Turske. Drugo, ukazuje na brzinu i dinamiku kojom se oporavlja naša tekstilna industrija. Prošle godine ova industrija ostvarila je izvoz u iznosu od 850 miliona evra, od čega 70 odsto izvoza ide u zemlje EU. Danas u ovoj industriji radi preko 50.000 ljudi“, izjavio je Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Republike Srbije; ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i dodao da se očekuje skora finalizacija dogovora o izgradnji fabrike jedne turske kompanije u Srbiji, a koja bi proizvodila repromaterijal za tekstilnu industriju.

Sajam tekstila Balkan Textile Fair je jedinstven regionalni događaj tokom koga izlagači predstavljaju svaki aspekt tekstilne proizvodnje, od različitih vrsta tkanina, prediva, pletenina i tekstilnih dodataka, pa sve do mašina za proizvodnju i obradu tekstila, kao i gotovih tekstilnih proizvoda. Kako ističu organizatori, kompanija Meridyen Int’l Fair iz Turske, Balkan Textile Fair je idealno okruženje za izgradnju novih poslovnih partnerstava koja će otvoriti mogućnosti za razvoj novih poslova i kontakata, kao i priliku za sve stručnjake i poznavaoce tekstila da diskutuju o novim trendovima i mogućnostima u tekstilnoj industriji.

Balkan Textile Fair 2020, trajaće do subote 7. marta u hali 5 Beogradskog sajma od 10 do 18 časova. Ulaz na sajam je besplatan.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar