Home VestiIT i nauka Američka mornarica objavila službene snimke neidentifikovanih letelica

Američka mornarica objavila službene snimke neidentifikovanih letelica

by bifadmin

Ministarstvo odbrane je skinulo oznaku tajnosti sa video snimaka koji su proceureli u javnost pre dve godine. Snimke neidentifikovanih letećih objekata koje je snimila Američka mornarica objavili su na svom sajtu. Leteći fenomeni koji su zabeležni na snimcima i dalje ostaju klasifikovani kao neidentifikovani, kažu iz Pentagona.

Krajem 2017. i početkom 2018. godine u javnost je procureo nekoliko video zapisa koji navodno prikazuju neidentifikovane leteće objekte snimljene iz aviona Američke mornarice. Tada je novinarska istraga pokazala kako je zaista reč o autentičnim video prikazima, a javnost je odmah počela da tumači te snimke kako je kome bilo drago. Ili bolje rečeno, u skladu sa svojim uverenjima – mnogi su od tada ponudili svoja objašnjenja snimaka, uz neizbežno spominjanje vanzemaljske tehnologije i, naravno, vanzemaljaca koji su nas posetili.

Snimci su stvarni

Snimci su nastali 2004., 2014. i 2015. godine, a prikazuju različite leteće objekte čudnog oblika kako vrlo brzo putuju nebom. Snimljeni su termalnim kamerama iznad okeana, a na njima se čuju i začuđeni komentari uzbuđenih pilota. Prošle godine Američka mornarica je potvrdila da su video zapisi autentični, bez dodatnih pojašnjenja.

Kako bi otklonili sve sumnje da unutar ovih snimaka postoji još nešto drugo, mnogo tajanstvenije, iz američkog Ministarstva odbrane sada su sa originalnih video zapisa skinuli oznaku tajnosti i stavili ih na svoje veb stranice. Cilj je, kako kažu, da otklone bilo kakve nedoumice oko autentičnosti videa.

Leteći fenomeni koji su zabeležni na snimcima i dalje ostaju klasifikovani kao neidentifikovani, kažu iz Pentagona. Po neslužbenim izvorima, neidentifikovani objekti su se kretali hipersoničnim brzinama i vrlo brzo menjali visinu leta, od nivoa mora pa do 30.000 stopa.

Izvor: bug.hr

Foto: EliasSch, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar