Home Vesti Grčka: „Zdravstveni pasoš“ i granice otvorene samo za turiste iz nekoliko zemalja

Grčka: „Zdravstveni pasoš“ i granice otvorene samo za turiste iz nekoliko zemalja

by bifadmin

Grčki ministar turizma Hari Teoharis rekao je da grčke vlasti razmišljaju o uvođenju „zdravstvenog pasoša“. On bi služio kao dokaz da neko ne boluje od korona virusa, slično kao CoronaPass o kojem smo već pisali.

Ministar je izjavio da će Grčka ove godine imati samo tromesečnu turističku sezonu, između jula i septembra. Dodao je da ako se situacija popravi, sezona bi mogla biti na oktobar i novembar.

Međutim, najveći izazov za zemlju zavisnu od turizma biće određivanje ko će moći da uđe u Grčku i na koji način.

Ministar Teohakis rekao je da se na nivou Evropske unije u toku rasprava o utvrđivanju načina po kome će građanima EU biti dozvoljeno da ove godine odu na godišnji odmor.

Cilj Brisela je da pruži verodostojan test svakom pojedincu koji želi da ode na letnji odmor bilo gde u Evropi. Međutim, ovaj test će morati da sprovede država porekla putnika pre nego što on krene na put.

Zemlja otvorena samo za neke turiste?

Grčka najavljuje da bi pak mogla ostata zatvorena za turiste iz Zapadne Evrope i zemalja u kojima je pandemija najviše uzela maha. Međutim, naša zemlja trebalo bi da dobije „zeleno svetlo“, zajedno sa Rumunijom, Bugarskom, Izraelom… Ukoliko odluči da ograniči broj poseta, na njenom spisku turista naći će se oni iz  samo nekoliko zemalja.

Izvor: Daljine.rs/Blic biznis

Foto: Atlantios, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar