Home Vesti Nova indonežanska mera za borbu sa koronom takođe se oslanja na – duhove

Nova indonežanska mera za borbu sa koronom takođe se oslanja na – duhove

by bifadmin

U jednom indonežanskom selu “duhovi” plaše po ulicama one koji krše karantinske mere. Ova mera pokazala se kao efikasna, te je verovatno uticala na novu odluku da se u pojedinim mestima prekršioci zabrane kretanja zatvaraju u kuće zaposednute duhovima. Posebno oni koji imaju zabranu da 14 dana izlaze iz kuće kako ne bi širili virus, a to ipak uporno čine.

Naime, sita građanske neposlušnosti i kršenja zabrane kretanja, političarka Kusdinar Untung Yuni Sukowati izdala je neobičnu naredbu. Ona glasi: opštine da pripreme napuštene kuće za koje se priča da u njima žive duhovi, te da u njih smeštaju prekršioce karantinskih mera. Ova odluka zasniva se na dobrom poznavanju indonežanskog mentaliteta, odnosno široko rasprostranjenog verovanja u natprirodne pojave.

Iako su ovo stare i trošne kuće, u njima su obezbeđeni kreveti koji su odvojeni zastorima, kako bi se sprečilo potencijalno širenje zaraze. No, i bez duhova, kuće tako izgledaju da bi svakog potencijalnog prekršioca karantina trebalo da odvrate od šetnje.

Foto: SuperHerftigGeneral, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar