Home Vesti Nemci na granici s Francuskom kupuju kroasane pecaljkama

Nemci na granici s Francuskom kupuju kroasane pecaljkama

by bifadmin

Stanovnici nemačkog sela u blizini Francuske i dalje kupuju francuske bagete i kroasane. Vlasnica pekare koja se nalazi na nekadašnjem graničnom prelazu donosi sveža peciva do granice. Mušterije ih preuzimaju uz pomoć štapa za pecanje.

U moru malih pekara koje u Francuskoj, kao i svuda u svetu, beleže pad prodaje, jedna se izdvojila po neobičnom poslovnom modelu. Ovom, inovativnom „korona“ pristupu poslu u mnogome je doprinela lokacija malog proizvođača peciva.

Pekara se nalazi u francuskom gradu Karlingu, na nekadašnjem graničnom prelazu s Nemačkom. Pošto su granice ponovo „oživele“ zbog pandemije, odnosno blokirane su, redovne mušterije s druge strane, iz nemačkog sela Luterbah, ne mogu fizički da kupuju u ovoj pekari.

Ipak, pokazalo se da su do te mere privrženi proizvodima koje prodaje Mirjam Žanse Bule, vlasnica prekare, da su zajedno pronašli rešenje. Mušterije iz pograničnog mesta u Nemačkoj poruče telefonom šta žele da kupe narednog dana. Sutradan, vlanica pekare u zakazano vreme donosi čuveni francuski hleb baget, kroasane i druga peciva do graničnog prelaza, koji je udaljen deset metara od njenog objekta.

Kupci s druge strane preuzimaju sveže pekarske proizvode uz pomoć štapova za pecanje, a na isti način se vrši i plaćanje. Začetnik ove ideje je pedesetdvogodišnji Hartmut Fej iz nemačkog sela Luterbah, koji je preko društvenih mreža izjavio da kupuje hleb u ovoj francuskoj pekari ceo svoj život. Ideja da se uz pomoć pecaljki prevaziđu prepreke u kupovini je, kaže u šali, njegov doprinos nemačko-francuskom prijateljstvu u doba korone.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar