Home Vesti Pandemija uticala na rast popularnosti drive-in bioskopa

Pandemija uticala na rast popularnosti drive-in bioskopa

by bifadmin

Pre pojave koronavirusa svet nije mogao ni slutiti da će se vratiti navikama od pre 70 godina, kao što su drive-in bioskopi. To su bioskopi na otvorenom, u kojima se iz automobila gledaju filmovi. Međutim, vratili smo se kuvanju kod kuće, konzerviranoj hrani i gledanju televizije u iščekivanju novih vesti. Zato nas više ne čudi ni renesansa bioskopa na otvorenom.

Pandemija koronavirusa zatvorila je mnoštvo mesta za izlazak. To su restorani, kafići, pozorišta, noćni klubovi, bazeni isl. Među prvim žrtvama našli su se i bioskopi u zatvorenim prostorima. Filmadžije su morale nešto da preduzmu, s obzirom na činjenicu da je samo u SAD prihod filmova iz bioskopa pao za 98 odsto. Izbor je pao na drive-in bioskope.

U Americi sada radi oko 500 bioskopa. Od tog broja 60 odsto su upravo oni u kojima se projekcije odvijaju na otvorenom. Oni su u najvećoj meri izuzeti od zabrane primanja posetilaca. Očekuje se da će mnogo veći broj njih početi sa radom od prvog maja, sa toplijim vremenom.

Drive-in bioskopi se inače reklamiraju kao sigurno mesto za izlazak, jer iako „izlazite napolje“ vi zapravo ne morate doći u kontakt ni sa kim. Možete samo sedeti u svojim kolima i gledati film na velikom ekranu. Tako zapravo smanjujete rizik da se zarazite koronavirusom, koji će, sasvim izgledno, biti još neko vreme sa nama.

Ovi bioskopi sada vode više računa o higijeni, te odmiču mesta za parkiranje jedno od drugog i redovnije dezinfikuju toalete.

Foto: upklyak

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar