Home Promo Erste Banka počela da odobrava kredite u okviru Programa ekonomskih mera Vlade

Erste Banka počela da odobrava kredite u okviru Programa ekonomskih mera Vlade

by bifadmin

Erste Banka je od ove nedelje započela plasiranje kredita za likvidnost i obrtna sredstva u okviru Programa ekonomskih mera Vlade Srbije za podršku privredi, nakon što je u petak, 8. maja zaključila Ugovor sa Republikom Srbijom i Narodnom bankom Srbije o državnoj garanciji za kreditiranje privrede, sa ciljem ublažavanja negativnih posledica pandemije korona virusa.

Erste Banka je od samog proglašenja pandemije aktivno i intenzivno sarađivala sa državnim institucijama u definisanju mera podrške privredi i građanima, među kojima je i kreditna podrška za očuvanje likvidnosti.

„Krediti za finansiranje likvidnosti i obrtna sredstva predstavljaju dobro izbalansiranu meru, koja zaista može da bude bitna komponenta podrške za održanje i unapređenje poslovanja kompanija u aktuelnoj situaciji. Privrednici su pokazali značajno interesovanje za njih otkad su prvi put najavljeni kao vid podrške. Sa našim klijentima smo od tada u svakodnevnom kontaktu tim povodom, a znatan deo njih je već jasno definisao svoje potrebe kad je reč o dodatnoj likvidnosti. Na nama je da naše klijente, kao i sve one kojima je to potrebno, uz odgovarajuće savete podržimo”, ističe Nikola Stamenković, direktor Sektora poslova sa pravnim licima u Erste Banci.

„Moratorijum u otplati kreditnih zaduženja je bio dobra priprema za sprovođenje ove mere, jer je stvaranjem pauze u otplati bitno uticao na to da privrednici mogu staloženije da pristupe daljim koracima koji će im pomoći da očuvaju i poboljšaju likvidnost“, navodi Stamenković i dodaje da interesovanje za ove kredite pokazuju kompanije svih veličina, iz svih industrija.

Preduzetnicima, mikro, malim i srednjim preduzećima na raspolaganju su krediti u dinarima ili evrima, u iznosu do četvrtine prihoda kompanije u 2019. godini. Rok otplate kredita je 36 meseci, u koje je uključen i grejs period od devet do 12 meseci.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar