Home Promo Izračunajte godišnji porez na dohodak građana

Izračunajte godišnji porez na dohodak građana

by bifadmin

Nove mogućnosti aplikacije vam omogućavaju da do 15. maja na najlakši način izračunate godišnji porez na dohodak građana.

Rok za podnošenje poreske prijave za godišnji porez na dohodak građana po osnovu dohotka ostvarenog u 2019. godini je 15. maj 2020. godine. Kako se rok za podnošenje prijave bliži, kompanija Kreston MDM je nadogradila svoju besplatnu Kreston MDM BiznisINFO aplikaciju novim mogućnostima koje olakšavaju računanje ovog poreza.

„Posvećeni smo unapređivanju naše aplikacije Kreston MDM BiznisINFO i trudimo se da je dopunjujemo i usavršavamo prema potrebama naših klijenata. S obzirom da se vanredno stanje ukida, poslovanje i redovne aktivnosti se moraju nastaviti.

Zato smo se potrudili da u okviru aplikacije kreiramo nove mogućnosti koje će građanima i kompanijama koje posluju na srpskom tržištu znatno olakšati računanje godišnjeg poreza na dohodak građana kao i oslobođenja za novozaposlena kvalifikovana lica“, istakla je Jelena Mihić Munjić, direktorka Kreston MDM.

Ova aplikacija od sada ima dva nova kalkulatora namenjena lakšem računanju poreza i poreskih olakšica za građane i novozaposlena kvalifikovana lica. Kalkulator za godišnji porez na dohodak građana u potpunosti pomaže ne samo u obračunu, nego i u popunjavanju poreskog obrasca PPDG-2R. Kalkulator za oslobođenje za novozaposlena kvalifikovana lica se odnosi na poreske olakšice za zapošljavanje takozvanih kvalifikovanih lica koje su počele sa primenom od 1. januara 2020. godine.

U ovom kalkulatoru, pored obračuna zarade daje se i ukupan trošak zarade u 2020, 2021. i 2022. godini sa oslobođenjem, kao i sam iznos oslobođenja (ušteda).

Mobilna aplikacija Kreston MDM BiznisINFO je dostupna u verziji za Android i IOS, a kako bi mogli da je koriste domaće, ali i strane kompanije i investitori koji posluju u Srbiji ona je dvojezična, na srpskom i engleskom jeziku. Aplikaciju je moguće pronaći na Google Play ili App store platformi i skinuti je potpuno besplatno.

Kompanija Kreston MDM pruža pomoć srpskim kompanijama kroz redovno plasiranje važnih vesti za privredu u okviru sekcije vesti na svom sajtu. Pored toga, stručnjaci kompanije svakodnevno rade na pripremi materijala koji sadrže sve potrebne informacije iz oblasti finansijskog i računovodstvenog konsaltinga koje mogu pomoći u svakodnevnom poslovanju i lakšem finansijskom izveštavanju.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar