Home VestiPolitika i društvo Kipar turistima pokriva troškove lečenja od Kovida-19

Kipar turistima pokriva troškove lečenja od Kovida-19

by bifadmin

Kipar je predstavio plan za vanredne situacije kojim je predviđeno pokrivanje medicinskih troškova ukoliko se turisti razbole od Kovida-19.

Prema ovom planu, biće uspostavljeni namenski karantinski hoteli gde bi država pokrivala sve troškove smeštaja, hrane, pića i lekova.

Ova inicijativa ima za cilj da osigura da svi slučajevi korona virusa budu brzo izolovani kada se međunarodni dolasci na ostrvo nastave u junu, nakon skoro tri meseca od zatvaranja. Takođe, planom je predviđena i bolnica sa 100 kreveta koja je namenjena isključivo putnicima koji prilikom testa na virus daju pozitivne rezultate. Oko 112 odeljenja intenzivne nege opremljenih sa 200 respiratora biće rezervisano za najbolesnije pacijente. Isto tako, biće dostupan i karantinski hotel sa 500 soba za članove porodice pacijenata.

Ova garancija je data u pismu koje je u utorak objavljeno vladama, avio-kompanijama i turističkim operaterima, a prenosi CyprusMail. U pismu su navedeni strogi zdravstveni protokoli kojima vlada Kipra pokušava da privuče turiste i turističke agencije da dođu na Kipar i to nakon što je u ponedeljak okončan obavezan dvonedeljni karantin za one koji ulaze u zemlju.

Mala šansa da se turisti zaraze na Kipru

Pomenuto pismo su potpisali ministri inostranih poslova i saobraćaja i turizma Kipra. U njemu se navodi i da je ova ostrvska država među zemljama sa najmanje zaraženih koronom po glavi stanovnika u Evropi. To je pokazalo testiranje više od 10% njenog stanovništva. Kipar je ostao relativno netaknut pandemijom, sa manje od 950 slučajeva obolelih i 17 smrtnih slučajeva.

Međunarodna avionska putovanja na Kipar nastaviće se 9. juna za 19 zemalja, a svi putnici će morati da se testiraju na postojanje virusa korone tri dana pre polaska. Ta mera će biti ukinuta 20. juna za 13 zemalja, uključujući Nemačku, Finsku, Izrael, Grčku i Norvešku.

Više o ovome možete čitati na sajtu Daljine.rs

Foto: dimitrisvetsikas1969, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar