Home VestiEkonomija Najavljena je mogućnost nacionalizacije avio-kompanije Air Serbia

Najavljena je mogućnost nacionalizacije avio-kompanije Air Serbia

by bifadmin

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavila je mogućnost nacionalizacije avio-kompanije Air Serbia. Ona je, odgovarajući na pitanje kako bi država mogla da pomogne ovoj kompaniji koja ima gubitke, za TV Prva rekla da je ceo saobraćaj u ozbiljnim problemima.

– Videćemo da li će biti nabavki nekih dodatnih aviona, da razgovaramo da li da otkupimo možda i naš deo deonica od Etihada. Ima nekoliko mogućnosti. Sada se pokazalo koliko je značajno da imamo nacionalnu avio-kompaniju. Air Serbia je sada uradila jako važan posao, sada je red da država njoj omogući uslove da ona može da nastavi komercijalno da radi. Air Serbia, je u prethodnih nekoliko godina povećala svoj broj destinacija za preko 40, povećala prihode – navela je ministarka.

Što se tiče minusa kompanije Air Serbia, ministarka kaže da je on za sada oko 30 mil EUR, a da procene kažu da će do kraja godine sigurno biti bar još toliko.

Kaže i da su u Evropi procene da će avio-saobraćaj pretrpeti štetu od 150 mlrd EUR.

Izvor: Ekapija

 

Pročitajte i ovo...

1 komentar

Sugradjanin u penziji 1. мај 2020. - 10:21

Pravi domacinski potezi. Prodali za neke sitne pare, pa onda dokapitalizovali debelim parama, a sada cemo da nacionalizujemo, verovatno uz debelu nadoknadu. PO DOKAD BRE VISE?

Odgovori

Ostavite komentar