Home Vesti U Grčku će se možda putovati od 1. jula

U Grčku će se možda putovati od 1. jula

by bifadmin

U Grčku se može putovati od 1. jula kada će zemlja otvoriti svoje granice za turiste, potvrdio je jedan od čelnih zvaničnika Grčke. Ali, prvo se moraju utvrditi sigurnosni protokoli. U međuvremenu se otvaraju muzeji, spomenici i arheološka nalazišta.

“Za turizam ćemo se otvoriti 1. jula”, rekao je u parlamentu ministar Giorgos Gerapetritis. Dodao je da će se pojedinosti o ponovnom pokretanju turističke industrije, uključujući finansijsku podršku, utvrditi 15. maja.

U međuvremenu je najavljeno da će Akropolj i drugi antički spomenici, koji su zatvoreni zbog pandemije koronavirusa, ponovo biti otvoreni za posetioce od 18. maja. Muzeji će muzeji početi da rade 15. juna.

Gerapetritisova izjava je u skladu sa izjavom grčkog premijera Kiriakosa Micotakisa iz razgovora za CNN da se prvo moraju utvrditi protokoli za sigurno putovanje, a ova država je prethodno najavljivala uvođenje zdravstvenih odnosno imunoloških pasoša. Micotakis je u izjavi naveo da ukoliko se turisti testiraju na koronavirus pre dolaska i ako imaju (lekarski) nadzor, onda ovogodišnja turistička sezona ne bi trebalo mnogo da se razlikuje od prethodnih.

Ministarka kulture grčke, Lina Medoni, izjavila je da će broj muzejima i nalazištima posetilaca biti ograničen. To se odnosi i na bioskope na otvorenom, koji će početi da rade 1. juna, sa polovinom praznih sedišta.

Izvor: Daljine.rs

Foto: Atlantios, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar