Home Vesti Pozorišne predstave na Tašmajdanu od 25. juna do 20. jula

Pozorišne predstave na Tašmajdanu od 25. juna do 20. jula

by bifadmin

Na multifunkcionalnoj otvorenoj sceni na Tašmajdanu, od 25. juna do 20. jula gledaoci će moći da uživaju u pozorišnim predstavama pod otvorenim nebom u okviru projekta „Beogradske letnje scene”.

To znači da će, posle tri i po meseca blokade uzrokovane pandemijom, Beogađani napokn moći da uživaju u predstavama. Beogradska pozorišta inače nisu bila ovoliko dugo zatvorena još od 1941. godine.

Korona virus postavio nove uslove

Predstave na otvorenom su trenutno najbezbedniji način za praćenje ove umetnosti, s obzirom na stroge zahteve vezane za obezbeđivanje fizičke distance između gledalaca i korišćenje klima uređaja u zatvorenim prostorima.

Grad Beograd će iz tog razoga svim pozorištima pokloniti besplatnu pozorišnu scenu i pokriti sve troškove. Sav prihod od prodaje karata biće namenjen pozorištima, odnosno umetnicima, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je dodao da će na Tašmajdanu predstave igrati i pozorišta koja nisu iz prestonice, poput Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta iz Prištine i Vršca, ali i ona sa nezavisne pozorišne scene.

Izvor: Beoinfo

Foto: Mister No, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59805863

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar