Home VestiIT i nauka Testiranje 6G mreže počelo u Kini

Testiranje 6G mreže počelo u Kini

by bifadmin

Ovo rade stručnjaci iz kineske kompanije „Xiaomi“, a generalni direktor i osnivač kompanije Lej Đuen nije želeo da otkriva detalje preliminarnih testiranja. Istakao je, međutim, da će važan uslov za razvoj tehnologije 6G biti uspostavljanje široke satelitske internet mreže.

„Nisu dovoljne samo bazne stanice i sateliti. Neophodna je podrška terminala iz svih mesta. Predstoji nam mnogo istraživanja u toj oblasti, ali Xiaomi ne planira da direktno učestvuje u komercijalnom korišćenju aerokosmičkog prostora“, rekao je direktor „Xiaomi“ kompanije.

Pritom, Đuen je istakao da su pandemija virusa korona i veliki broj pristalica teorija zavere negativno uticali na razvoj 5G mreže, ali da će kompanija nastaviti da razvija tu sferu, kao i da će proizvoditi pametne telefone koji će podržavati mrežu pete generacije.

Prema rečima direktora kineske kompanije, krajem 2020. godine „Xiaomi“ će prestati da proizvodi pametne telefone koji podržavaju 4G mrežu za kinesko tržište. „Xiaomi“ trenutno pravi zalihe tih uređaja.

Izvor: Sputnjik

Foto Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar