Home Promo United Grupa kupuje grčki Forthnet

United Grupa kupuje grčki Forthnet

by bifadmin

Treća velika akvizicija UG i jedanaesta ukupno od kad je u vlasništvu BC Partnersa
Novom akvizicijom United Grupa širi svoje geografsko prisustvo i na Grčku i potvrđuje poziciju vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u jugoistočnoj Evropi

Amsterdam i London, [1. jun 2020.]: United Grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u jugoistočnoj Evropi, postigla je dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udela u Forthnetu, uspešnoj grčkoj telekomunikacionoj kompaniji.

U okviru transakcije, United Grupa će preuzeti sve kreditne obaveze, konvertibilni dug i 36% akcijskog kapitala Kompanije, nakon uspešno završenih pregovora sa Nacionalnom bankom Grčke, Alpha bankom, Piraeus bankom i Attica bankom, kao prodavcima. Transakcija, čiji se detalji neće objavljivati, u procesu je standardnih regulatornih odobrenja.

Veličina prihoda United Grupe nakon završetka akvizicija preći 1.7 milijardi evra

Nakon Vivacoma i Tele2 Hrvatska u 2019. godini, ova investicija prestavlja treću veliku transakciju od kada je BC Partners preuzeo United Grupu u martu 2019, zahvaljujući čemu će veličina prihoda United Grupe nakon završetka akvizicija preći 1.7 milijardi evra. Ulazak kompanije na grčko tržište predstavlja još jedan korak u njenoj evropskoj strategiji rasta i dodatno potvrđuju poziciju lidera u industriji u kojoj posluje, od sada u osam zemalja širom regiona.
Forthnet je vodeći provajder usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj. Zapošljava blizu 1.000 ljudi, i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i preko 40.000 kompanija.

 

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar