Home Promo Budućnost poslovanja oblikovaće tehnologija

Budućnost poslovanja oblikovaće tehnologija

by bifadmin

Poslednjih meseci se sve se događa online: od druženja, koncerata do poslovnih sastanaka, edukacije i konferencija. Rad s udaljenih lokacija postao je novi normalni način rada, a istraživanja pokazuju da čak 74% organizacija planira nastaviti raditi na taj način. Novi način rada je puno izazovniji i dinamičniji i zahteva izuzetno brzu transformaciju organizacija. Da biste sutra opstali na tržištu, potrebno je krenuti prilagođavanje poslovanja već danas.

Osim novog načina rada, zanimljivo je i gledati kako se menjaju profil zaposlenih i sama priroda posla. S obzirom na trenutnu situaciju najviše profitiraju samostalni radnici i spoljni saradnici – jer imaju veću fleksibilnost. Fleksibilnost u obavljanju posla je ono o čemu poslodavci trebaju voditi najviše računa. Posao više nije mesto na koje se ide, nego ono što zaposleni uradi. Uprkos raznim komunikacijskim alatima koji se koriste zadnjih godina u poslu, zaposleni se više nego ikad pre osećaju otuđeno od radnog mesta. Kako povećati njihovu produktivnost? Prosečan zaposleni danas za obavljanje posla koristi čak 34 različite aplikacije. Za uspešnu transformaciju radnog mesta nužno je kreirati strategiju koja će podstaknuti produktivnost kod svih tipova zaposlenih, bilo da se radi o onima koji rade za radnim stolom, koji radni dan provode na video konferencijama, koji rade od kuće, koji su često na poslovnim putovanjima ili onima koji ne rade za stolom, ali ipak rešavaju zadatke. Uza sve navedeno, jasno je da pitanje kako će izgledati budućnost poslovanja glavna briga više od 84% organizacija. Jedna stvar je sada u ovom trenutku sigurna – budućnost poslovanja oblikovaće i definisati tehnologija.

Jedan od najbitnijih preduslova za agilno i uspešno poslovanje je omogućavanje razmene poruka, poziva i sastanaka zaposlenima na jednoj, jedinstvenoj i sigurnoj platformi koja je moderna i koja puža ugodno korisničko iskustvo. Imajte na umu i klijente i korisnike, odnosno komunikaciju s njima. Istraživanja pokazuju da će do kraja 2020. godine korisnici odluke o kupovini donositi na temelju vlastitog iskustva u komunikaciji, ne na temelju proizvoda ili cene.

Moderna kolaboracijska platforma koja će osigurati izvrsno korisničko iskustvo vama, vašim zaposlenima i vašim klijentima je Cisco Webex. Webex je jedinstvena platforma za upravljanje hardverskim i softverskim rešenjima – i kompletno se prilagođava svim vašim potrebama. Webex nisu samo sastanci i deljenje dokumenata. Webex će vas povezati s kolegama na način da zajedno stvarate, dijelite, komunicirate i odrađujete poslovne zadatke. Sve to uz maksimalnu sigurnost.

Pomenutu platformu možete besplatno preuzeti na ovoj adresi.

Foto: Sandra Cifo

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar