Home VestiPolitika i društvo Koji su najjači pasoši na svetu?

Koji su najjači pasoši na svetu?

by bifadmin

Najjači pasoš na svetu u ovom trenutku je, prema indeksu kompanije Henley & Partners za ovu godinu, japanski čiji vlasnici mogu slobodno da putuju u 191 zemlju sveta.

Njihovo istraživanje jačinu pasoša meri prema tome u koliko zemalja sveta njeni vlasnici mogu putovati bez vize.

Srpski pasoš nalazi se na 40. mestu pa se sa srpskim pasošem može putovati u 134 zemlje. Hrvatski pasoš je na 19. mestu, a bosanskohercegovački na 52. mestu, prenosi Manager.ba.

S hrvatskim pasošem bez vize se tako može putovati u 170 zemalja, dok s bh. pasošem možete u 117 zemalja.

Podsetimo, srpski pasoš se na 40. mestu nalazi već dve godine, dok je 2018. on bio na 31. mestu.

Najjači pasoš na svetu u ovom trenutku je japanski čiji vlasnici mogu slobodno putovati u 191 zemlju sveta, sledi singapurski (190 destinacija), dok treće mesto dele južnokorejski i nemački (189).

Na četvrtom mestu su Italija, Finska, Španija i Luksemburg sa 188 destinacija za putovanje bez ograničenja, a na petom mestu su danski i austrijski pasoš (187).

Šesti po jačini su švedski, francuski, portugalski, holandski i irski pasoš sa 186 zemalja u koje je moguće putovati bez vize, a potom sedmo mesto dele švajcarski, američki, britanski, norveški i belgijski (185).

Na osmom mestu su grčki, novozelandski, malteški i češki pasoš(184), na devetom mestu su kanadski i australijski (183), a usamljen na desetom mestu nalazi se mađarski pasoš (181) koja zaokružuje deset najjačih na svetu.

Izvor: Menager.ba-Bizlife

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar