Home Promo UniCredit Fondacija: više od milion evra za podršku studentima i istraživačima

UniCredit Fondacija: više od milion evra za podršku studentima i istraživačima

by bifadmin

UniCredit fondacija sa sedištem u Milanu ponovo raspisuje konkurse sa ciljem da podrži mlade talente širom Evrope, uključujući i Srbiju, potvrđujući tako svoju posvećenost studentima i istraživačima: 7 konkursa za 24 stipendije i grantove za istraživače u ukupnom iznosu od oko 800.000 evra. Dodatno, UniCredit fondacija je obezbedila 100 grantova za stručnu praksu u bankama širom Grupe u periodu od jula do decembra 2020. godine.

Bez obzira na težak period tokom kojeg je UniCredit fondacija podržavala brojne inicijative koje su imale za cilj borbu protiv Kovida-19, direktnim doniranjem novca i izdvajanjem sredstva za donacije koje su organizovali zaposleni širom Grupe, fondacija nastavlja da podržava studente i istraživače iz oblasti ekonomije i finansija otvarajući različite konkurse.

U svrhu podrške akademskim studijama, fondacija dodeljuje sledeće:

  • 2 Marko Fano i 2 Kriveli evropske stipendije – za diplomce iz oblasti ekonomije ili finansija koji doktorske studije žele da nastave u inostranstvu u akademskoj godini 2021-2022. Ove stipendije se dodeljuju na godišnjem nivou i mogu da se obnove za drugu godinu. Ukupan iznos pojedinačne stipendije može biti do 32.500 evro (bruto).
  • 4 Modiljani granta za istraživanje – najbolji istraživački projekti iz oblasti ekonomije i finansija će biti nagrađeni sa po 10.000 evra (bruto) godišnje, na dve godine. Cilj ove inicijative je da se podrži istraživački rad u Evropi kroz jačanje saradnje među univerzitetima.
  • 2 Foskolo granta za evropsko istraživanje – u okviru 6. izdanja, UniCredit fondacija će nagraditi 2 najbolje katedre ili istraživačka instituta iz oblasti ekonomije i finansija, koje učestvuju na tržištu rada za doktorske studije tokom 2020/2021. Cilj ovog konkursa je da privuče i zadrži najbolje mlade ekonomiste širom Evrope koji sprovode svoja istraživanja van evropskih granica. Fondacija će svaku katedru ili institut nagraditi sa 50.000 evra na godišnjem nivou, kao dodatak na naknadu i druge ugovorne uslove koje katedra nudi za odabranog kandidata. Grantovi će biti dodeljeni 1. oktobra i trajaće tri godine.

Lista grantova uključuje i 5 stipendija za Međunarodne programe razmene studenata, ove godine 10. izdanje, za studiranje u inostranstvu od 3 do 6 meseci u bilo kojoj zemlji u kojoj posluje UniCredit i 5 nagrada za najbolji rad u vezi sa tržištem rada za doktorante i one koji su na doktorskim studijama iz oblasti ekonomije i finansija ili će učestvovati na Evropskom ekonomskom tržištu rada koji se održava u decembru u Notingemu.

Takođe, UniCredit fondacija objavljuje početak 7. Izdanja programa međunarodne prakse. U okviru ovog programa, fondacija u saradnji sa UniCreditom, obezbeđuje 100 grantova studentima za stručnu praksu u UniCreditu u bilo kojoj zemlji gde je banka prisutna. Praksa traje od 3 do 6 meseci, u periodu od jula do decembra 2020. Svaki izabrani student/studentkinja dobija grant u iznosu od 700 evra bruto, za svaki mesec proveden na praksi.

Mauricio Bereta, predsedavajući UniCredit fondacije, tim povodom je izjavio: “Sa otvaranjem ovih konkursa, UniCredit fondacija potvrđuje svoju snažnu posvećenost studijama i istraživčkom radu, čak i u vreme pandemije. Kao i uvek, u skladu sa svojim opredeljenjem da deluje na međunarodnom nivou, konkursi su namenjeni studentima, fakultetima i istraživačkim institutima u svim zemljama u kojima je UniCredit prisutan.“

Sve neophodne informacije se nalaze na sledećem linku: www.unicreditfoundation.org

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar