Home VestiEkonomija Ilon Mask: Kina razbija, Amerika će početi da gubi zbog svog samozadovoljostva

Ilon Mask: Kina razbija, Amerika će početi da gubi zbog svog samozadovoljostva

by bifadmin

„Kina razbija, Amerika će početi da gubi zbog svog samozadovoljostva“, rekao je osnivač „Tesle“ i milijarder Ilon Mask usred tenzija između dve velike sile.

Mask, milijarder poreklom iz Južne Afrike, koji živi u SAD-u, gde je i vlasnik i osnivač kompanija „SpaceX“ i „Tesla“, rekao je to u intervjuu za Automotive news, prenosi Seebiz.

Mask je posebno pohvalio „pametan i vredan narod Kine“, gde je „Tesla“ otvorila jednu od fabrika.
„Kina razbija po mom mišljenju. Energija u Kini je sjajna“, rekao je Mask na pitanje kako vidi tu zemlju.

Dodao je da „Kinezi nisu samodovoljni, kao što su Amerikanci, posebno u mestima kao što su Njujork, San Francisko i okolina ili Los Anđeles.

Kako je rekao „američki pobednički niz mogao bi se uskoro završiti“.

„Sjedinjene Države, a posebno Kalifornija ili Njujork, pobeđuju već dugo. Kada dugo pobeđujete, mislite da je to zajamčeno. I onda, kao sportski timovi koji osvoje prvenstvo više puta zaredom, postanu samodovoljni i počnu da gube“, rekao je Mask.
On se požalio i da „Tesla“ dobija najmanje državne podrške od svih američkih proizvođača automobila.

S druge strane, kako je rekao, kineska vlada veoma podržava ovu kompaniju, ali ne na način kao što to čini kada su domaće kompanije u pitanju.

Ovakva izjava milijardera Ilona Maska došla je u trenutku kada se dve najveće svetske ekonomije sukobljavaju po raznim pitanjima, od pandemije virusa korona, preko odnosa prema kineskom tehnološkom gigantu Huaveju, do najnovije tačke sukobe, kineske aplikacije Tik-tok.

Izvor: Blic

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar