Home VestiEkonomija Izostala naplata jednokratne koncesione naknade beogradskog aerodroma zbog „nastupanja slučaja više sile“

Izostala naplata jednokratne koncesione naknade beogradskog aerodroma zbog „nastupanja slučaja više sile“

by bifadmin

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO), nakon što je u prvom tromesečju ove godine zabeležio gubitak od 105,4 miliona dinara, u periodu april-jun je negativan rezultat produbio za 246,4 miliona dinara, pre svega usled pandemije i izostanka naplate jednokratne koncesione naknade zbog „nastupanja slučaja više sile“, objavila je danas brokerska kuća Momentum.

Kompanija je u drugom kvartalu zabeležila ukupan prihod od 18,6 miliona dinara, dok je planom uprave predvđano ostvarenje ukupnih prihoda od 170,7 miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je u prvom polugodištu zabeležio ukupan prihod od 186,9 miliona dinara (pad od 47,8 odsto) i gubitak od 362,8 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnju dobit od 27,2 miliona dinara.

Glavni prihod kompanije tokom 25-ogodišnje koncesije trebalo bi da budu godišnje koncesione naknade u rasponu 4,5-16 miliona evra (a ne manje od pet odsto bruto prihoda), dok ostali detalji ugovora još nisu obelodanjeni, podsetili su brokeri Momentuma.

Koncesionar beogradskog aerodroma je francuska kompanija Vansi.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar