Home VestiPolitika i društvo Naredne godine Beograd dobija groblje kućnih ljubimaca

Naredne godine Beograd dobija groblje kućnih ljubimaca

by bifadmin

Beograd bi sredinom naredne godine trebalo da dobije groblje kućnih ljubimaca, što bi moglo rešiti pojedine komunalne probleme koje pravi neadekvatno odlaganje preminulih vlasničkih životinja.

U Bloku 51, na Novom Beogradu, u blizini Bežanijske kose, biće izgrađeno prvo groblje ove vrste na našim prostorima. Nosilac ovog projekta je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a jedan od glavnih partnera „Veterina Beograd”.

Do kraja ove godine trebalo bi da bude raspiran tender za izgradnju groblja kućnih ljubimaca. Grad Beograd je izdvojio oko 168 miliona dinara, odnosno skoro 1,5 miliona evra za izgradnju kompleksa koji će imati hektar i po, administrativnu zgradu od 300 kvadrata, parking sa 20 mesta, krematorijum i različita mesta za sahranjivanje kućnih ljubimaca.

U prvo vreme groblje će imati 730 kolumbarijuma, 839 grobnih parcela za male, srednje i velike kućne ljubimce, kao i 760 grobnih mesta za vlasnike koji žele da na poseban način obeleže grobno mesto kućnog ljubimca.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je prilikom predstavljanja ovog projekta istakao da će kompletna procedura trajati dva do tri meseca, možda i kraće, a šest meseci biće potrebno za izradu čitavog projekta. “To praktično znači da ćemo u maju ili junu sledeće godine imati groblje kućnih ljubimaca”, rekao je on.

U velikim gradovima širom sveta odavno postoje ovakva groblja, a u Beču čak postoji i zajedničko za ljubimce i njihove vlasnike.

Izvor: Beoinfo

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar