Home VestiPolitika i društvo Putnici kartu za voz kupe na železničkoj stanici i sa njom uđu u autobus

Putnici kartu za voz kupe na železničkoj stanici i sa njom uđu u autobus

by bifadmin

Ukoliko želite da iz Zrenjanina vozom otputujete do Kikinde, do daljeg ćete to moći da uradite ali – autobusom.

Preduzeće „Srbija voz“ je obavestilo putnike da zbog infrastrukturnih radova između stanica Elemir i Banatsko Miloševo (Novo Miloševo), u vremenskom intervalu od 4 do 23 časova, na liniji Zrenjanin – Kikinda umesto voza i dalje saobraća autobus. I tako će biti do decembra, saznaje portal „Zrenjaninski“.

To se odnosi na polaske iz Zrenjanina za Kikindu u 7.20, 14.15 i 20.20 časova, kao i iz Kikinde za Zrenjanin u 4, 10.55 i 17.10 časova.

Kako su objasnili na Glavnoj železničkoj stanici u Zrenjaninu, putnici kartu za voz kupe na železničkoj stanici i sa njom uđu u autobus. Autobus putuje rutom kao voz, odnosno svraća na svaku usputnu železničku stanicu. Kako ide brže od voza, pravi i pauze, pa se putovanje malo otegne.

„Autobus koji zamenjuje voz od Zrenjanina do Kikinde putuje oko dva sata. Mogao bi i brže, jasno je, ali mora da poštuje red vožnje voza“, rekli su na železničkoj stanici.

Malo je duže, ali nije skuplje. Karta u jednom smeru košta 306, a povratna 490 dinara.

Kad radovi budu završeni, voz će na ovoj relaciji moći da se kreće brzinom i do 70 kilometara na sat, umesto 20, koliko je “puzao” u prethodnom periodu, navodi portal „Zrenjaninski“.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar