Home VestiEkonomija Ruski trgovački lanac najavljuje dolazak u Srbiju

Ruski trgovački lanac najavljuje dolazak u Srbiju

by bifadmin

Prehrambeni lanac MERE ulazi na srpsko maloprodajno tržište, saznaje portal „Retail Serbia“. Najavljuju da će njihove cene biti 20 odsto niže od prosečnih.

MERE je pridružnica ruske „Torgservis“ grupe, osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom „Svetofor“ i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i „Magnit“.

„Do sada smo otvorili 1.500 diskont marketa i poslujemo u 10 zemalja. Došlo je vreme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište sa bar 100 marketa i prosečnom površinom od oko 1.000 kvadrata“, istakli su iz filijale ruske kompanije u Srbiji.

Kako je navedeno, planiraju da rade direktno s proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom. Ističu da će njihove cene biti 20 odsto niže od prosečnih.

MERE je ulaskom na nemačko tržište bio prinuđen da zbog velike potražnje i nestašice robe na zalihama privremeno zatvori svoje prodavnice.

U regionu kompanija poseduje diskont markete u Rumuniji, a u ponudi ruskog diskontera prisutni su i neki srpski proizvodi.

Kompanija planira da, pored Srbije, poslovanje proširi i na tržište Grčke.

Diskonti MERE prostiru se na površinama od 800 do 1.200 kvadrata i nude od 1.500 do 2.000 raznovrsnih artikala, navodi portal „Retail Serbia“.

Izvor: RTS

Foto: igorovsyannykov, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar