Home VestiEkonomija Ukrupnjavanje na tržištu autsorsinga: Comtrade-ova uslužna softverska firma prodata Endavi

Ukrupnjavanje na tržištu autsorsinga: Comtrade-ova uslužna softverska firma prodata Endavi

by bifadmin

Comtrade Group je prodala svoju poslovnu diviziju Digital Services („CDS“) Endavi, provajderu tehnoloških usluge nove generacije.

Endava pomaže svojim klijentima da postanu digitalni biznisi vođeni iskustvom pružajući im podršku na putu od generacije ideja do razvoja i razmeštanja proizvoda, platformi i rešenja. Sarađuje sa klijentima oblastima plaćanja i finansijskih usluga, TMT, potrošačkih proizvoda, maloprodaje, logistike i zdravstvene zaštite.

Ovo „udruživanje snaga” Endave i CDS imaće korisne efekte i na Comtrade, koji će se dalje razvijati i primenjivati sutrašnju tehnologiju kroz svoju sistemsku integraciju, poslovnu jedinicu sa sedištem u Bostonu i HICU iz Manila, kao i kroz nove vitalne kompanije, piše Comtrade na svom sajtu.

„CDS je sjajan tim i žao nam je što napuštaju Comtrade grupaciju, ali vidimo veliku sličnost po pitanju biznisa i kulture kompanije tako da verujem da će njihova budućnost biti svetla u okrilju Endave”, kaže Veselin Jevrosimović, predsednik kompanije Comtrade.

Endava će pojačati svoje prisustvo u jugoistočnoj Evropi s više timova koji preispituju odnos između ljudi i tehnologije, usklađujući se sa svojom strategijom da bude „poslodavac izbora“ za najbolje inženjere na svakoj od lokacija.

Krajem mara Endava je imala 6.468 zaposlenih u kancelarijama u Severnoj Americi i Zapadnoj Evropi kao i u razvojnim centrima u Rumuniji, Moldaviji, Bugarskoj, Srbiji, Severnoj Makedoniji, Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji. CDS ima visokokvalifikovane zaposlene s više od 460 inženjera i ostalog osoblja, koje se nalazi u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Petar Paunović

Izvor: Startit

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar