Home VestiPolitika i društvo Broj aktivnih pretplatnika mobilnih telefona pao za tri posto

Broj aktivnih pretplatnika mobilnih telefona pao za tri posto

by bifadmin

Kroz prste nam svakog meseca samo na telefonu prođe oko šest GB podataka i pedesetak SMS-ova, dok u istom periodu provedemo više od 220 minuta pričajući preko mobilnih uređaja, pokazuju najnoviji podaci RATEL-a.

U drugom kvartalu ove godine građani Srbije prosečno su dnevno razgovarali preko mobilnog 7,4 minuta, slali 1,6 SMS-ova i trošili 199 MB širokopojasnog interneta, navodi se u Pregledu tržišta elektronskih komunikacija koje je objavila Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

RATEL je zabeležio da je u ovom periodu došlo do pada broja aktivnih pretplatnika mobilnih telefona od skoro tri posto u odnosu na prethodni kvartal.

To je nastavak trenda pada sa 8,59 miliona u trećem kvartalu 2019. godine na sadašnjih 8,1 milion pretplatnika, a za pad su odgovorni pripejd korisnici čiji broj je u odnosu na treći kvartal prošle godine pao za više od pola miliona.

U drugom kvartalu u Srbiji je 8,1 miliona aktivnih korisnika usluga mobilne mreže ostvarilo oko pet i po milijardi minuta razgovora u domaćem i međunarodnom saobraćaju i poslalo oko 1,2 milijarde SMS poruka, prenosi RTS.

Izvor: Sputnjik

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar