Home VestiEkonomija Osnivač i predsednik UO “Nikole” podneo ostavku

Osnivač i predsednik UO “Nikole” podneo ostavku

by bifadmin

Trevor Milton, osnivač i rukovodilac u kompaniji “Nikola” koja proizvodi električne kamione, podneo je ostavku pošto su forenzičari utvrdili da je ova korporacija prevarila partnere iz autoindustrije, investitore na berzi i kupce.

Forenzički istražitelji su naime otkrili da je sve u poslovanju “Nikole” bilo laž. Posle objave te informacije započeo je sunovrat ove korporacije. Vrednost akcija joj je pala za 30 odsto, i trenutno iznosi 25 dolara po akciji. U proteklih nekoliko meseci ona je fluktuirala, te je u nekim momentima dostizala i 79 dolara.

Kao da to nije bilo dovoljno, sada se i osnivač i predsednik UO “Nikole”, Trevor Milton, povukao sa čela ove firme. Prema nezvaničnim saznanjima Techcrunch-a on je jutros i uhapšen na aerodromu u Feniksu u Arizoni, ali to nije potvrđeno.

Miltona je nasledio Stiven Girski, bivši rukovodilac iz kompanije Dženeral motors. Novi predsednik Upravnog odbora kao svoj cilj ističe “borbu protiv lažnih optužbi za malverzacije”. Girski tvrdi da je cilj ovih optužbi zarada na berzi odnosno na obaranju cena “Nikolinih” akcija.

Da podsetimo, afera je pokrenuta baš u odsudnom trenutku po korporaciju “Nikola” – u momentu kada su zaključivani pregovori sa Dženeral motorsom koji je dobio 11 odsto udela u ovoj korporaciji.

Izvor: Techcrunch

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar