Home VestiPolitika i društvo Radnici koji rade od kuće imaju umanjenu produktivnost

Radnici koji rade od kuće imaju umanjenu produktivnost

by bifadmin

Investiciona banka JP Morgan Čejs (JPMorgan Chase & Co) uočila je da radnici koji rade od kuće, kako bi se umanjila opasnost od pandemije, imaju umanjenu produktivnost, piše Bloomberg.

Stopa obavljenog posla najviše je pogođena ponedeljkom i petkom, navode podaci koje je izvršni direktor te kompanije Džejmi Dimon predstavio analitičarima iz firme „Keefe, Bruyette & Woods“.

Banka je primetila smanjenje efikasnosti „kod svih zaposlenih, ne samo kod mlađih“, rekao je naknadno portparol JPMorgan-a, Majkl Fusko.

Banka JP Morgan tražila je od svojih viših prodavaca i trgovaca da se vrate u kancelarije do 21. septembra, po čemu je prva američka banka koja je načinila ovakav potez za ponovno popunjavanje svojih radnih mesta.

Nalaže se povratak i radnicima u drugim funkcijama, u poslovnu zgradu u Njujorku sa maksimalnim dozvoljenim kapacitetom od, za sada, 50 odsto.

Finansijski gigant smatra da bi mlađi radnici „mogli da propuste priliku za učenje“ time što nisu u kancelarijama, uz ocenu da rad na daljinu ne može zameniti stvarnu interakciju.

Dok su istraživanja pre pandemije pokazale da su zaposleni koji rade na daljinu podjednako efikasni kao „obični“ radnici u kancelarijama, bilo je pitanja kako će na zaposlene uticati prinudna zabrana kretanja tokom korona-krize.

Izvor: Nova ekonomija

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar