Home VestiEkonomija Udvostručena dobit od Zoom aplikacije

Udvostručena dobit od Zoom aplikacije

by bifadmin

Popularna aplikacija za video konferencije Zoom zabeležila je skok prihoda i više nego udvostručenu dobit u drugom kvartalu, usled krize korona virusa koja je podigla tražnju za ovom vrstom usluge.

Prihodi kompanije su uzleteli za 355 odsto, na 663,5 miliona dolara tokom tri meseca zaključno sa 31. julom, nadmašivši očekivanja analitičara od 500,5 miliona dolara.

Dobit je porasla na 186 miliona dolara, a broj klijenata je beleži skok od 458 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, izveštava britanski javni servis BBC.

Akcije Zoom-a dostigle su u ponedeljak rekordnu vrednost, zatključivši trgovanje na 325,10 američkih dolara, pošto je kompanija podigla prognozu prihoda za celu godinu za više od 30 odsto, na raspon od 2,37 milijardi do 2,39 milijardi dolara.

Prethodno je projektovala godišnji prihod u rasponu između 1,78 milijardi i 1,80 milijardi dolara.
Ključ uspeha Zoom-a leži u povećanju broja visokobudžetnih korporativnih klijenata koji plaćaju uslugu, za razliku od onih koji njegove usluge koriste besplatno.

Kompanija je saopštila da se broj velikih kupaca – kompanija koje su u proteklih godinu dana generisale prihode iznad 100.000 američkih dolara – udvostručio na 988 u drugom kvafrtalu.

Izvor: Blic/Tanjug

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar