Home VestiIT i nauka Vlasnici TikToka navodno ulaze u partnerstvo sa Oraklom

Vlasnici TikToka navodno ulaze u partnerstvo sa Oraklom

by bifadmin

Kompanija Bajtdens, vlasnica TikToka, neće prodati svoje američko poslovanje Majkrosoftu već će ući u partnerstvo sa Oraklom. Ovako glasi nova vest koja je objavljena u većini američkih medija.

Naime, posle niza peripetija odnosno pokušaja američkih vlasti da spreče prodaju kineske aplikacije kompaniji Majrkosoft, rukovodstvo Bajtdensa odlučilo je da uđe u partnerstvo sa konzorcijumom koji predvodi Orakl.

Prema pisanju Vašington posta, Orakl, koji sarađuje sa venture capital kompanijama koje već imaju udeo vlasništva u TikToku, će uskoro biti “tehnološki partner” kineske firme. To znači da kineska kompanija neće biti prodata već restruktuirana, pri čemu će podaci o američkim korisnicima sada biti pod ingerencijom Orakla.

Da podsetimo, kada je prvi put pomenuta mogućnost da bi Orakl mogao biti novi vlasnik TikTok-a, nagađalo se da motiv američke kompanije leži upravo u prikupljanju korisničkih podataka radi unapređivanja promocije svojih proizvoda.

Ipak, ova saradnja nije još potvrđena u kineskim medijima, a da bi se partnerstvo sklopilo potrebno je da ga potvrde i zvanični Vašington i Peking.

Foto: viarami, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar