Home VestiEkonomija Živimo u eri nove generacije ulagača koja voli novčiće

Živimo u eri nove generacije ulagača koja voli novčiće

by bifadmin

Iako je bitkoin vodeća valuta u kripto svetu, sada su ulagače zaintrigirali i Porkchop, Davecoin, Spaghetti, Newtonium, WhaleRizik je sve veći na finansijskim tržištima. Akcije trguju po procenama „dot-com bubble“ ere, a bitkoin je krenuo ka rekordu.

To je prilika koju su čekali oni koji veruju u kriptovalute.

Međutim, bitkoin koji je pre tri godine napavio bum, nije jedini. Pojavljuju se novi novčići kao što su Porkchop, Davecoin, Spaghetti, Newtonium i Whale. Iako nemaju naročitu upotebnu vrednost, investitori su do sada u njih „ulili“ milijarde, u nadi će ih jednog dana dovesti do lakog profita.

Svet kriptovaluta oduvek je privlačio trgovce na berzi u želji da se brzo obogate. Ovih dana diže se „buka“ oko aplikacija za decentralizovane finansije koje teže izolovanju od institucija.

Sada centralne banke uvlače trilione u sistem, smanjujući prinos obveznica i podstičući navalu na alternativne imovine. Živeo sam i profitirao kroz kripto balon iz 2017, a ovo pomalo podseća na to – kaže Majkl Novogratz, osnivač kompanije „Galaxy Investment Partners“.

Prema podacima CoinMarketCap.com, u proteklih mesec dana navedeno je više od 500 novčića. Iako su mnogi iskusili „prevaru“, ulažući u kriptovalute, vrlo je moguće da živimo u eri nove generacije ulagača koja voli novčiće.

U februaru ove godine, Edstrom je predvideo da će tržište bitkoina vredeti osam biliona dolara do 2030. godine

Izvor: Kamatica-Telegraf

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar