Home Promo EBRD i Banca Intesa potpisale kreditnu liniju vrednu 20 miliona evra

EBRD i Banca Intesa potpisale kreditnu liniju vrednu 20 miliona evra

by bifadmin

Kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisan sa Banca Intesa u iznosu do 20 miliona evra pomoći će preduzećima i opštinama u Srbiji da se izbore sa ekonomskim posledicama pandemije korona virusa.
Sredstva EBRD-a su namenjena za održavanje likvidnosti kompanija, malih preduzeća i opština koja se suočavaju sa smanjenjem poslovanja i prometa zbog širenja virusa.

Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banca Intesa, izjavila je: „Obezbeđivanjem nove kreditne linije u iznosu od 20 miliona evra, nastavljamo saradnju sa EBRD, našim dugogodišnjim partnerom u pružanju podrške privredi. Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo biti u prilici da kroz ovu kreditnu liniju pomognemo privrednim društvima da lakše prevaziđu negativne posledice koje je na njihovo poslovanje ostavila pandemija koronavirusa, i na taj način doprinesmo ekonomskom oporavku celokupne privrede. Banca Intesa je kao pouzdan partner građanima i privredi u Srbiji do sada stavila na raspolaganje preko 288 miliona evra kroz ugovore o kreditnim linijama sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.“

Žužana Hargitai, regionalna direktorka EBRD-a za Zapadni Balkan, je izjavila: „EBRD nastavlja da povećava finansiranje lokalnih preduzeća kroz svoje odlične partnerske banke, kako bi im pomogla da nastave da posluju i sačuvaju radna mesta. Sa ovim novim finansiranjem za Banca Intesu, naša sredstva realnoj privredi u Srbiji – plasirana kroz kreditore – se približavaju iznosu od 400 miliona evra.“

Banca Intesa Beograd je najveća banka u Srbiji koja drži vodeću poziciju u korporativnom bankarstvu i poslovima sa stanovništvom, sa tržišnim udelom od 16% uzimajući u obzir ukupnu imovinu na kraju 2019. godine. Banca Intesa ima otprilike 3.000 zaposlenih i mrežu od 154 poslovnice širom Srbije.
EBRD je vodeći institucionalni investitor u Srbiji. Ova banka je uložila preko 6,3 milijarde evra kroz 277 projekata u zemlji do sada. EBRD se fokusira na podržavanje razvoja privatnog sektora, poboljšavanje javnih komunalnih usluga i sveopšti prelazak na zelenu ekonomiju.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar