Home Promo Kompanije u doba neizvesnosti: Kako osigurati i zaštititi svoje poslovanje?

Kompanije u doba neizvesnosti: Kako osigurati i zaštititi svoje poslovanje?

by bifadmin

Istraživanja pokazuju da se u svakih 39 sekundi u svetu dogodi jedan sajber napad, a kada se ovoj činjenici pridoda opasnost od prirodne katastrofe, veoma su male šanse da se Vaša kompanija nikada neće susresti sa rizikom od gubljenja podataka.

U modernom načinu poslovanja, skladištenje podataka je postao imperativ, budući da je pandemija još više uticala na učestalost sajber napada. Velike strane kompanije su već prepoznale ovaj problem i uspešno migriraju podatke u multicloud okruženje. Kompanije na domaćem tržištu tragaju za optimalnom strategijom koja će im omogućiti da se uspešno izbore sa ovim izazovima i skladište svoje podatke, aplikacije i neophodne resurse na sigurnu platformu, kako ne bi došlo do prekida rada koji može imati katastrofalne posledice i izazvati finansijski krah.

U pronalaženju idealnog rešenja koje će zaštititi od sajber napada ili elementarnih nepogoda, potrebno je obezbediti neometan rad IT infrastrukture kompanije. Na odluku o odabiru primenjivog rešenja koje će skladištiti i čuvati podatke utiče funkcionalnost, fleksibilnost, ali i isplativost ovakvog poduhvata.

Šta se dešava u slučaju katastrofe?

Gubljenje podataka može imati katastrofalne posledice u radu kompanije. Statistika pokazuje da se većina kompanija nikada u potpunosti ne oporavi od sajber napada i elementarnih nepogoda koje mogu oštetiti IT infrastrukturu kompanije, pa veliki deo njih bankrotira u roku od godinu dana. Kompanije koje imaju razvijenu strategiju i koriste sigurnu platformu veoma brzo oporave svoju bazu podataka i potrebne resurse kako bi nastavili neometano sa radom.

Koje je rešenje?

Cloud tehnologija nastala je na zahtev biznisa kao odgovor svim okolnostima koje ometaju poslovanje, a često i potpuno urušavaju strukturu kompanija. Razvijajući različite strategije koje treba da pomognu kompanijama da se izbore sa ovom vrstom opasnosti, cloud tehnologija i cloud provajderi su danas potpuno pripremljeni za različite scenarije, pa uz bezbednu pratformu uspevaju da svedu rizik od gubitka podataka na minimum.

Uzevši u obzir sve potrebe biznisa, ali i sve nedoumice pred ovim izazovom, pogotovo na domaćem tržištu, COMING pristupa svakoj kompaniji ponaosob i osmišljava rešenje prema Vašim potrebama formirajući cloud uslugu po meri vašeg poslovanja.

Šta je to što COMING Cloud izdvaja od ostalih cloud rešenja:

  • UŠTEDA: Cloud je najbolji ekonomski model za perfektno funkcionisanje IT okruženja današnjice jer štedi značajna finansijska sredstva neophodna za kupovinu sopstvene IT infrastrukture. U COMING Cloud-u kompanija koristi upravo onolike kapacitete koji su joj zaista potrebni, u trenutku kada su joj potrebni.
  • POUZDANOST: COMING Cloud infrastruktura je u potpunosti redundantna i otporna na otkazivanje bilo koje komponente, što daje garanciju od 99,99% za pouzdanost rada servisa.
  • JEDINSTVENI U REGIONU: O kvalitetu COMING cloud platforme svedoči preko 100 zadovoljnih korisnika, kao i:
    Sertifikat za bezbednost podataka ISO 27001 Cloud Verified sertifikat za kvalitet, vodeće svetske IT kompanije VMware, koji COMING poseduje jedini u regionu.
  • PRILAGOĐENO POTREBAMA KLIJENATA: Softverske licence mogu se iznajmljivati na mesečnom nivou, a njihov obim moguće je po potrebi posla povećavati i smanjivati, čime se mogu ostvariti značajne uštede.
  • KORISNIK DIKTIRA NAČIN SARADNJE: Dostupna su dva modela saradnje: jedan u kome korisnik/kompanija podacima i servisima upravlja sam, i drugi gde to radi korisnik/kompanija zajedno sa COMING timom, koji pruža svu dodatnu podršku koje je potrebna ili zahtevana.

Implementacija cloud rešenja se može odvijati postepeno “korak po korak” od najmanje zahtevnih ka sve složenijima, kako bi klijent bio siguran da su njegovi podaci skladišteni na sigurnom mestu i kako bi uz mogućnosti brzog oporavka podataka mogao neometano da posluje. U okviru svojih cloud rešenja, kompanija COMING nudi podršku, ali i neophodnu edukaciju koja omogućava da kompanija koja koristi cloud bude u toku sa svim promenama.

Za više informacija posetite ovaj link.

Više o COMING-ovoj IT konferenciji možete saznati na ovom link-u.

Foto: IT rešenja

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar