Home Vesti Maču Pikču otvoren na jedan dan za samo jednog, veoma strpljivog turistu

Maču Pikču otvoren na jedan dan za samo jednog, veoma strpljivog turistu

by bifadmin

Japanski turista stigao je još u martu u Peru kako bi video Maču Pikču. Međutim, strpljenje mu se tek nedavno isplatilo.

Česi Katajama je ceo život maštao o obilasku ovog drevnog grada. Prilika za to mu se ukazala u martu ove godine. Kako piše Japan Tajms, planirao je da u Peruu ostane nekoliko dana. Međutim, ubrzo je počela je pandemija, proglašeno je vanredno stanje, zatvoreni su aerodromi preko kojih je trebalo da se vrati kući, a potom i Maču Pikču.

Katajama je tada doneo odluku da ostane u ovoj latinoameričkoj zemlji još neko vreme, nadajući se da će se situacija normalizovati i da će moći da poseti drevni grad. Živeo je u iznajmljenom stanu i čekao. Kako bi prekratio vreme, učio je za fitnes trenera i bavio se sportom.

Lokalne vlasti su čule za njegov slučaj i odlučile da nagrade Katajamino strpljenje. Tako je ovaj čovek posle sedam meseci strpljivog čekanja uspeo da iskoristi kartu za Maču Pikču koju je kupio na početku ovog putovanja. Drevni grad je otvoren samo na jedan dan, samo za jednog posetioca koji je bio, blago rečeno, oduševljen.

Foto: skeeze, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar