Home VestiPolitika i društvo Most u Nišu našao se u Ginisovoj knjizi rekorda zbog najdužeg trajanja rekonstrukcije

Most u Nišu našao se u Ginisovoj knjizi rekorda zbog najdužeg trajanja rekonstrukcije

by bifadmin

Dan oslobođenja Niša u Drugom svetskom ratu obeležava se 14. oktobra, a istog dana 2020. godine, kako kažu Niški gerilci, predstavnici Ginisove knjige rekorda posetili su Niš kako bi dodelili prvo Ginisovo priznanje gradu. Grad Niš ponosni je “ginisovac” u najdužem rekonstruisanju mosta.

Predstavnici Ginisa – gospodin Longnouz i gospodin Fejker, predali su priznanje srpskom predstavniku Ginisa gospodinu Prolongiću i plakete povodom obaranja rekorda u kategoriji „Najduže trajanje rekonstrukcije mosta do 50 metara“, pišu Južne vesti.

Ovo priznanje Tvrđavski most dobija zbog rekordnih 222 dana, 23 sata i 23 minuta u rekonstrukciji, a to se nije do sada dešavalo – naglasila su gospoda iz Ginisa, a prenose gerilci.

Ekipa Urbane gerile Niš, grupe anonimnih aktivista, bila je domaćin predstavnicima Ginisove knjige rekorda i dobila zadatak da plakete povodom ovog rekorda, koji nije zabeležen u svetu, uruči predstavnicima Direkcije za izgradnju, kao i Gradskom veću i gradonačelnici.

Inače, Tvrđavski most u Nišu rekonstruiše se od početka marta ove godine. Za to je izdvojeno 60 miliona dinara, a bilo je najavljeno da će sve biti gotovo za četiri meseca.

Izvor: N1

Foto: Niška urbana gerila

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar